Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , prosím můžete mi pomoct na zítřek mám mít referát k předmětu Výchova ke zdraví patří to i k Přírodopisu . Mám něco napsat jak plánuji svou rodinu nebo něco o rodině . Moc děkuji
A copak by sis, Ájinko, představovala? Že za tebe někdo zpracuje referát nebo že ti naplánujeme budoucí život? Jen si referát hezky vypracuj sama!
doplněno 22.05.14 21:09:Cobraku, ač si vašich názorů a odpovědí velice vážím, v tomto ohledu souhlasím spíše s názorem Kimby. I já jsem si všimla, že se tu na sex ptají čím dál mladší. I já si myslím, že by si tyto děti měly uvědomit některé souvislosti, a zamyslet se i nad plánovaným rodičovstvím.
Aby nepřibývalo dotazů 16/17letých nastávajících maminek, na jaké dávky mají nárok ...
Odbočím od tématu, tak se omlouvám. Ale musím... Přijde mi naprosto nesmyslé od dítěte, kterí chodí cca do 7.třídy na základní škole, chtít, aby vyslovilo názor, ještě v podobě dlouhého referátu, jak si představuje svůj život a svoji rodinu. Vždyť to dneska neví ani lidi, kteří už mají po maturitě. Tohle dítě ze sedmé třídy ani neví (většinou), na jakou školu se bude hlásit, natož, aby vědělo, kdy bude zakládat rodinu a ještě k tomu, jak ji povede. Přijde mi to totálně ujeté a myslím si, že to dítě tam napíše to, co vidí ve filmu a nebo ještě spíš tam napíše to, jak to má nyní doma. Pokud ho jeho rodiče měli v 18ti letech, napíše, že bude mít první dítě v 18ti letech a tak podobně. Když se zeptáte dítěte, jestli je lepší bílé pečivo nebo tmavé pečivo, vždycky Vám odpoví - ,,Bílé." Když se ho zeptáte ,,A proč?" Tak odpoví ,,Protože ho jíme doma." Můj názor a myslím se, že by se měli děti ve škole učit a neměli se zamýšlet ve 13ti letech nad takovými pitomostmi jako je zakládání rodiny.
doplněno 22.05.14 20:50:Pokud je ájince 15let, tak ano...
doplněno 22.05.14 21:24:Ivzez: Ano, máte pravdu. Ale myslím si, že by s nimi spíš měli sedět a probírat to snimi přímo a ne. Mě totiž přijde, že se na tohle kašle a místo toho je nechají napsat nějaký referát, u kterého se paní učitelky ve sborovně pobaví a tím to hasne. Zpětná vazba tam podle mě v drtivé většině případů není. Pamatuju si, jak to bylo za mě na základce. Ve výchově ke zdraví jsme se učili, jak si máme stříhat vlasy, na to jsme měli paní učitelku, která se koupala pomalu v oleji po sardinkách a na sexuální výchovu jsme měli tu neasexuálnější a nejstarší učitelku z celého učitelského sboru, čemuž odpovídala i úroveň jejího "výkladu." Je sice hezké, že se snaží škola, aby děti přemýšleli o budoucnosti, ale stále si myslím, že je potřeba se tomu věnovat daleko podrobněji než pohým jedním referátem Třeba mi chybí nějaké nasměrování dětí na určitou životní dráhu. Nikdo se nesnaží děti přivést na to, co by je bavilo. Proto jdou všichni na gymnázia a na školy, které jim vybrali rodiče. Ale to už jsem odbočil od tématu
Prostě si myslím, že by se paní učitelka měla s dětmi zavřít do třídy a popovídat si s nimi a ne je nechat napsat nějakou práci.
@cobrak: Podle nicku soudím, že ájince bude spíše už 15 let a chodí tím pádem do 9. třídy. Podle některých dotazů na této poradně mám dojem, že v tomto věku již děcka provozují sex s opačným pohlavím. Z toho mi vyplývá, že není tak od věci, když dostanou ze školy úkol se zamyslet nad svým životem a uvědomit si co znamená rodina a plánované rodičovství. Omlouvám se, že za ájinku tento úkol také nenapíši.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.