Nejste přihlášen/a.
ahoj, potřeboval bych poradit jak mám v autocadu nastavit méně šrafů? jde mi o to, že oblast kterou jsem vyšrafoval mám strašně hustou, chtěl bych aby v té oblasati bylo jen pár čar, vyzkoušel jsem všechny různé styly a pokaždé to mám, hustě, nevíte jak to změnit?
buď tak jak zaznělo výše, nebo je tu druhá a rychlejší možnost.
Najděte si nějaký výkres, kde jsou šrafy podle vašich představ a docela obyčejně překopírujte formát a vlastnosti. Dělá se to úplně stejně, jako když kopírujete formát textu ve wordu nebo v excelu.
1/ Vyberete myší šrafu se správným formátem
2/ Kliknete pravým tlačítkem myši a v místním menu (to je to malé šedé vyskakovací okno) klikněte na funkci Přizpůsobit formát (Match properties).
3/ Kliknete na vaši špatně vyšrafovanou oblast, tím se správný formát a správné vlastnosti přenesou.
Tento postup platí nejen pro šrafy, ale i pro cokoliv dalšího v ACADu nakresleného. Trochu cviku a celá akce netrvá ani dvě vteřiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.