Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
syn jde na výlet ze školou, ránu vyjedou a odpoledne jsou už doma. Jedou na nějaký hrad a výstavu .6 třída ZŠ.
Prosím nevíte co to je za novotu, že donesl podepsat mimo jiné papír, že souhlasím jako rodič s tím, že na výlete , konkrétně je tam uvedeno to městečko, kde budou, že bude bez pedagogického dohledu?,
Mám chut´ to nepodepsat, ale syn prskal, že bude jediný sedět ve škole , někde v jiné třídě a učit se, zatím co jeho třída bude na výetě. Na druhou stranu nechci prudit)), takže se zde infotmuji, zda je to normální, že chtějí podpis rodičů , že dítě bude na výlete bez pdegogického dohledu a rodič s tím souhlasí formou podpisu? Jestli to není běžné,tak zajdu do školy a papír jim tam odevzdám osobně bez podpisu, ale nejdřív se pídím, třeba se něco změnilo. Na rodičko chodím, ale toto tam nikdy nezaznělo, tak nevím, zda to nezaznělo, kvůli tomu, že je to běžná praxe.
Dík
Někdo zase vymyslel, jak se zbavit zodpovědnosti. Jiný důvod to nemá, protože, ikdyby se něco stalo, když děti budou bez kantora, stejně bude muset učitel podávat vysvětlení a to hodně. Je možné, že se učitel domnívá, že dítěti domluvíte, aby se chovalo mravně, když ho kantor nebude mít na očích. Je to blbost na druhou a vy se nerozčilujte. Někdy úřední šilm dovede i řehtat. Já osobně bych se vyvztekala doma a už nic nikde neřešila.
Není to náhodou tak, že dostanou děti ve městě rozchod na oběd a procházku, nebo něco? Celou dobu tam přece určitě sami nebudou a u nás na gymplu to naši museli podepsat i teď, když jsem v 9.třídě.
Já bych určitě být vámi nedělala scény a podepsala to - učitelky to budou mít ohlídané, děti si rozdělí do skupinek, dají telefonní číslo atp., je to docela běžná praxe. Syn má pravdu - seděl by ve škole, neužil by si srandu s kamarády a ti by to určitě nějak komentovali.
Dobrý den.
Jak může jet na výlet se školou,když je bez pedagogického dohledu?To budou jen tak sami ve městě? Došel bych za ředitelem školy a nechal si to vysvětlit .Pak ať po mě nechtějí příspěvek na SRPŠ jestli ještě existuje .Učitelé stále požadují větší platy,za co? Samé prázdniny,to jsme tolik ani my neměli. A samé novoty k ničemu.
Za jekési" rozchody" jsem ze školy nenosil papír k podpisu ...
Zwiki, máte pravdu, i když bývají rozchody, nelze tak činit bez ped. dozoru, jedním podpisem se učitel nemůže zbavit povinnosti. Také bych se poptala ředitele školy, co je ve věci.
Ale - pracoval jste někdy s dětmi? Třeba s 25 malošky ve školce? Všichni vidí jen těch pár dní volna navíc, protože třeba školky nepodléhají prádzninám vůbec, takže ve městě normálně jedou, a učitelé ze ZŠ a SŠ jsou zase přes prázdniny na pracáku, takže věřím tomu, že by raději byli zaměstnaní. A kdo vidí ty hodiny a hodiny navíc, besídky, posezení s maminkami, karnevaly, pracovní dílny, vše mimo normální pracovní dobu? Vymyšlení programu, zajištění všeho okolo, nekonečné nacvičování s dětmi, chystání a uklízení akce? Nikdo.
Ale žvanit o pár dnech dovolené navíc budou všichni.
doplněno 20.05.14 16:59:Fido, děkuji za reakci, je pravda, že jsem na děti moc pyšná, když se jim představení povede, nebo když pak máme pěkné fotky, ze kterých jde vidět, že se děti opravdu bavily. Negativní je na tom vidět některé rodiče, které to vůbec nezajímá a všechno pomluví.
Byla to jen reakce na ten oblíbený český výrok, že mají učitelé plno volna, tak co by ještě chtěli.
Jako bych Vás viděl. Z dlouhé doby na Poradte už vím jak asi uvažujete a kdo asi jste. Musím s Vámi souhlasit. A to co napíšu neberte jako "rejpnutí", ale jako poklonu.
No jo Martinko, ale pokud jste s dětmi ráda, tak ty hodiny a čas s dětmi se vrací jako odměna ne v podobě peněz, ale psychycké pohody. I když vím, že jsou děti a děti, ale spíše jde o jejich rozmazlené rodiče. Hodiny, stovky hodin strávené s dětmi (cizími), Vám už nikdo nevrátí. Tím nemyslím, že jste o to přišla, ale že se nedají prožít znovu. Krásné chvíle plné hezkého vyčerpání ...
Určitě to znamená, že dostanou rozchod - to je běžná praxe. My jsme také nosili z domova podpisy, že rodiče souhlasí s rozchodem, a to už je 10 let zpátky. Nekazte synovi výlet
Teď vidím, že už něco podobného napsala slečna nade mnou.
Škola odpovídá za žáky v době vyučování a na akcích pořádané školou a žádný podpis na tom nic nezmění. Pokud se něco stane, jde to na triko školy.
Škola odpovídá za dítě po celou dobu, ale rodiče by např. nemuseli souhlasit s tím, že učitel dá žákům rozchod na náměstí Vždy se může něco stát (zranění apod), a to že za to odpovídá vyučující na tom vlastně nic moc nemění. Vzpomínám si, že u nás platilo, že případě, kdy žák nedonesl souhlas s rozchodem, chodil po celou dobu s učitelem. Na výlet tedy jet mohl, ovšm rozchod se ho netýkal.
Pidil bych se po tom, co je uvedeno ve skolnich smernicich, ktere skoly mivaji a v nich byvaji osetreny i skolni vylety.
Vetsinou je tam odstavec o tom, ze Pedagogicky pracovnik povereny reditelem skoly k usporadani vyletu zajisti jednak dostatecny pocet dospelych osob (na coz existuji predpisy) a jednak zajisti pedagogicky dozor po celou dobu konani akce.
Pokud by se z toho chteli vyvazat nejakym papirem, tak bych se sel zeptat z jakeho duvodu.
-
Neco jineho je podpis na souhlasu rodice s ucasti ditete na akci. Ale to asi na mysli nemate.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.