Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam jít?

Od: rexique* odpovědí: 3 změna:

Ahojte,

nevíte někdo, jaké školy bych měl mít vystudované, abych mohl dělat vojenského pilota? :)

Prostě od základky, co musim udělat, aby mě vzali na nějakou základnu nebo tak? Neumim to moc vysvětlit, snad mě chápete.. předem díky všem, co pomůžou ;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

dostat se na vysokou vojenskou školu a vystudovat. Přijímací testy matika + cizí jazyk + tělesná zdatnost. Výborný zdravotní stav je nutný - vyšetření ve vojenské nemocnici. S přijetím se stáváte vojákem z povolání

Vojenští piloti studují na fakultě vojenskýc/..., 4-leté prezenční vojenské Bc. studium. Je možnost i pokračovat 2 roky na Mgr.

více zmíněný odkaz

doplněno 19.05.14 18:28:

teď čtu, že už je studium 3-leté...zřejmě změna, však detaily si zjistíte

Na sš tak nezáleží, musíte mít středoškolské vzdělání s maturitou, abyste se mohl hlásit na jakoukoli vysokou školu.

doplněno 19.05.14 18:34:

Jak se stát vojen/...

hodnocení

3x

Prvotním kritériem pro přijetí ke studiu na vojenské vysoké škole je úspěšné absolvování střední školy završené maturitou. Jako u každé vysoké školy je potřeba nejdříve projít přijímacími zkouškami, jejichž součástí jsou testy z matematiky, angličtiny a tělesné zdatnosti. Nutno podotknout, že profese vojenského pilota vyžaduje také dobrý zdravotní stav.

Více zde: acr.army.cz/...

lucka321*
hodnocení

2x

Podle mě bys měl jít na vojenskou střední školu.. :) a potom třeba na vyšší školu ministerstva obrany, nebo spíše na Vysokou vojenskou leteckou školu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]