Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překlad slova pokračujte do latiny

Od: fanys* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, prosil bych Vás všechny kvůli své životní lásce o překlad slova "pokračujte" do ,latinského jazyka.Děkuji František

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Velmi bez záruky mi v hlavě naskakuje "pergáte"(přičemž nad "a"je vodorovná čárka, není to klasický znak pro délku), ale jistá si nejsem, ještě to zkusím ověřit a napíšu.

doplněno 06.09.09 21:54:

Tak jiný vzor, a bude to "pérgitó". Omlouvám se za původní odpověď. Viz 209.85.135.132/... (na konci pod "imperative").

doplněno 06.09.09 21:56:

Také viz slovnik.cz/... , tam lze nastavit latina, takhle pro rychlý překlad to stačí a v google si pak lze zadat "gramatika latina"nebo něco v tom smyslu, nemáte-li učebnice :)

wasek*
hodnocení

0x

je to rozkaz, takže správně by mělo být PERGITE.

pu®

Samozřejmě, pozapomněla jsem pozměnit... Analogií k vůbec první odpovědi je ale doufám jasné, že mi šlo o úpravu slova samotného, které jsem nedala do správného tvaru...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]