Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, zda u ústní maturity budu moc při 15 minutovém povídání nahlížet do maturitních otázek, tedy těch podbodů, které u té otázky, kterou si vylosuju budou? P
Dík
Zdravím,
moje odpověď asi nebude úplně relevantní, ale když sem maturoval já před víc jak 30lety, tak to tak bylo - vytáhl jsem si otázku, šel na potítko, tam si v klidu (byl na to časový limit, ale délku už si nepamatuju) připravil odpovědi (mohli jsme si na papír dělat poznámky) a pak jsem šel před komisi a odpovídal.
Tak díky... To zadání, to jsou vlastně ty podbody, co jsme dostali k těm maturitním otázkám, že ano?
Zadání bude pravděpodobně formulováno trochu jinak. Při přípravě můžete používat pouze ty pomůcky, které budou nachystány "na potítku", např. k maturitě z cizího jazyka tam může být přichystán slovník.
Při vlastní zkoušení můžete použít pouze ty poznámky, které si přímo ve zkušební místnosti připravíte. Vnášet další pomůcky nesmíte.
Ano zadání a podotázky mít budeš. Co se týká češtiny, budeš mít pracovní list, kde jsou texty a k nim otázky, u cizích jazyků budeš mít taktéž pracovní list (státní maturita) na potítku, tam budou také otázky. Pak školní část, tam budeš mít také zadání otázky, třeba já jsem maturovala z biologie a vylosovala jsem si savce, tak jsem měla zadání savci, a pod tím jsme měli ještě osnovu, jako základní stavba těla savců, všechny orgánové soustavy, rozdělení savců atd. Takže to mít budeš. Ale pokud chceš mít stoprocentní jistotu, tak napiš e-mail tvé učitelce/učiteli nebo se zeptej osobně, která/který ti to pro sichr potvrdí. Jen mě udivuje, pokud jsi letošní maturant/maturantka, že to řešít až teď! Zdravím.
V češtině obrázky - jako vážně? V češtině je přímo ukázka zadání na webu státní maturity. Jsou tam jen texty a otázky (obecné nebo konkrétní). Forma zadání je závazně daná!
Dobrý, tak díky za další informaci a k těm 15 minutám. Je možné, že když už nebudu vědět o čem mám mluvit a řeknu vše a bude třeba 12. minuta, že se to ukončí dřív? Protože si nedovedu predstavit 15 minut v kuse mluvit...
Pokud tvoje odpověď na dané téma nebude zcela vyčerpávající (jako že nikdy logicky nebude) počítej s doplňujícími otázkami. Většinou je klade učitel, který tě učil daný předmět, ale může je položit i kdokoli z členů komise.
Pro uklidnění - netřeba se přehnaně bát, protože pokud nejsi se zkoušejícím učitelem přímo na válečné stezce, tak tě tak nějak otázkou protáhne, protože ví, co umíš a znáš. Většinou je výsledek u ústní zkoušky zhruba takový, jako jsi měl prospěch z daného předmětu v průběhu studia.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.