Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budu moc nahlížet do maturitních otázek?

Od: maturitaustnizc odpovědí: 11 změna:

Zdravím, chci se zeptat, zda u ústní maturity budu moc při 15 minutovém povídání nahlížet do maturitních otázek, tedy těch podbodů, které u té otázky, kterou si vylosuju budou? P

Dík

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
moje odpověď asi nebude úplně relevantní, ale když sem maturoval já před víc jak 30lety, tak to tak bylo - vytáhl jsem si otázku, šel na potítko, tam si v klidu (byl na to časový limit, ale délku už si nepamatuju) připravil odpovědi (mohli jsme si na papír dělat poznámky) a pak jsem šel před komisi a odpovídal.

milan23*
hodnocení

1x
Po vylosování otázky jsem šel na ,,potítko" tam vypsal vše co k danému tématu vím (i nevím jen se domnívám že vím) což jsem pak prezentoval ústně zkoušejícím.Tzn co si vypíšete na papír na potítku do toho samozřejmě můžete nahlížet včetně zadání
Hodně štěstí ;)
maturitaustnizc
hodnocení

Tak díky... To zadání, to jsou vlastně ty podbody, co jsme dostali k těm maturitním otázkám, že ano?

iz*

Zadání bude pravděpodobně formulováno trochu jinak. Při přípravě můžete používat pouze ty pomůcky, které budou nachystány "na potítku", např. k maturitě z cizího jazyka tam může být přichystán slovník.

Při vlastní zkoušení můžete použít pouze ty poznámky, které si přímo ve zkušební místnosti připravíte. Vnášet další pomůcky nesmíte.

hodnocení

1x

Ano zadání a podotázky mít budeš. Co se týká češtiny, budeš mít pracovní list, kde jsou texty a k nim otázky, u cizích jazyků budeš mít taktéž pracovní list (státní maturita) na potítku, tam budou také otázky. Pak školní část, tam budeš mít také zadání otázky, třeba já jsem maturovala z biologie a vylosovala jsem si savce, tak jsem měla zadání savci, a pod tím jsme měli ještě osnovu, jako základní stavba těla savců, všechny orgánové soustavy, rozdělení savců atd. Takže to mít budeš. Ale pokud chceš mít stoprocentní jistotu, tak napiš e-mail tvé učitelce/učiteli nebo se zeptej osobně, která/který ti to pro sichr potvrdí. Jen mě udivuje, pokud jsi letošní maturant/maturantka, že to řešít až teď! Zdravím.

zvidavajanca*

V češtině obrázky - jako vážně? V češtině je přímo ukázka zadání na webu státní maturity. Jsou tam jen texty a otázky (obecné nebo konkrétní). Forma zadání je závazně daná!

Jančo, já jsem ale o obrázcích ve své odpovědi nic neřekla!

maturitaustnizc
hodnocení

Dobrý, tak díky za další informaci a k těm 15 minutám. Je možné, že když už nebudu vědět o čem mám mluvit a řeknu vše a bude třeba 12. minuta, že se to ukončí dřív? Protože si nedovedu predstavit 15 minut v kuse mluvit...

zvidavajanca*

Učitel ti do toho zasáhne, zeptá se.

Ukončení dřív může mít trošku negativní dopad.

ronyx*

Pokud tvoje odpověď na dané téma nebude zcela vyčerpávající (jako že nikdy logicky nebude) počítej s doplňujícími otázkami. Většinou je klade učitel, který tě učil daný předmět, ale může je položit i kdokoli z členů komise.
Pro uklidnění - netřeba se přehnaně bát, protože pokud nejsi se zkoušejícím učitelem přímo na válečné stezce, tak tě tak nějak otázkou protáhne, protože ví, co umíš a znáš. Většinou je výsledek u ústní zkoušky zhruba takový, jako jsi měl prospěch z daného předmětu v průběhu studia.

buss
hodnocení

0x

? Dostaneš kompletní otázku! Po odkecání odevzdáš. To vám nikdo nic nevysvětlil?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]