Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na školu

Od: peeter odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, ukončil jsem 4. ročník na střední škole (obor dopravní a servnisní prostředky), ale bohužel neudělal maturitu. Chtěl bych se zeptat, jestli by byla možnost přestoupit do 3. ročníku na obor automechanik a byly by mi uznáne předměty, z kterých jsem prospěl ve 4. ročníku nebo musel zpět do 2. né-li do 1. ročníku. Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

už se to tu řešilo několikrát ----viz diskuze a můj příspěvek, který by mohl pomoct poradte.cz/...

Na maturitu máte celkem 3 pokusy (první + dva opravné termíny). Pokud neuděláte ani na třetí pokus, je nejrychlejší způsob k maturitě zopakovat poslední ročník na stejném oboru.

Přestup do vyššího ročníku na jiný obor je možný (musí souhlasit ředitel na nové škole -- on rozhoduje do kterého nejvyššího ročníku půjdete.) Další podmínka je vykonání rozdílových zkoušek ze všech předmětů, které jste na původním oboru neměl (většinou se jedná o odborné předměty). Problém může nastat v případě jazyků na nové škole -- když bude mít jinou cizí kombinaci jazyků. Například jste měl aj+nj a na nové škole bude aj+rj...to si musíte zjistit.

U jiného oboru bude taky jiná školní (profilová) část maturity --- může být z jiného učiva než na původní škole.

doplněno 15.05.14 19:27:

Automechanik je tuším učební obor? Takže maturitu jste definitivně vzdal? V každém případě do kterého ročníku vás na učňák vezmou je pouze na řediteli školy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]