Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přemýšlím na jakou školu se příští rok přihlásit a chtěl jsem se zeptat...velice mě zaujaly obory Umělá inteligence a Mechatronika. A moje otázka zní... myslíte že po absolvování školy najdu uplatnění a pokud ano za jaké peníze (jestli budu rád za minimální mzdu, nebo průměr či nadprůměr...)
A taky, jestli je u mechatroniky hodně důležitá geometrie (rýsování)? Děkuji mnohokrát
Mechatronika je určitě perspektivní. Já jsem sice původní profesí nábytkář, ale protože dělám servis CNC strojů, tak vlastně fušuji mechatronikům do řemesla - respektive noví kolegové jsou většinou mechatronici. Docela mě to baví , na nedostatek práce si nestěžuji, spíše naopak - den, kdy pracuji 8 hodin je vyjímka, aktuálně jsem třeba 400km od domova a vím, že přijedu hodně pozdě v noci. Tomu však odpovídá i plat, který je dost nadprůměrný.
Co se týká rýsování - to byl předmět, který jsem z duše nesnášel na průmce - zejména proto, že stačila jedna kaňka a rys byl v ).( . Ovšem s nástupem CAD/CAM je vše jinak, spoustu věcí kreslím, učím obsluhy nakreslit a zprogramovat obrobky a to mě baví. Takže rýsování příložníkem už ne, ale vědět co a jak chci narýsovat ( tedy představivost - i prostorová) jsou dost důležité.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.