Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita v prdeli, psychika v prdeli

Od: kalarka* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, tak jsem prave zjistila, že jsem neudělala maturitu, dalsí pokusy uz nemam...nevim co ted, kdyz nad tim premyslim, tak jo je skod zahodit maturitu, ale opakovat pisemne, ustní a zase prakticke, tak se mi jezi vlasy, nevim co delat, nemam silu jsem psychicky na dne

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikinka*
hodnocení

2x

Žádná tragédie se nestala... příště znovu :) Učité nemají důvod tě jen tak potopit. Pokud k tomu přistoupíš zodpovědně, tak příště to dáš levou zadní ;)

hodnocení

1x

opakovaný pokus by měl být snažší - máš na to více času a víš co máš čekat. Nevýhoda je zřejmá: nervy.

Pokud víš, že jsi proto nedělala maximum (učení, snaha "bojovat") nebo že ti kladný výsledek unikl doslova o vlásek rozhodně další pokus.

Pokud si ze sebe vynaložila maximum a přesto si byla hluboko pod čarou je čas hledat alternativu... porozmýšlej.

ivulinek78*

Buď v pohodě, vím z vlastní zkušenosti, že na podruhé je to vždy lepší...:)

jmhad*
hodnocení

0x

Maturita není všechno.Odskoč si na dva roky se něco učit nebo rekfalifikace na řemeslo/ a za tři se budeš těm maturantům smát.

fido*

. . .. . .. nevidíš souvislosti:

pravdou sice je, že v řemesle si často vyděláš více než maturant, ale pokud má někdo nadání, je důležité, abychom měli v zemi odborníky.

Opoměl jsi ale souvislosti, jako třeba ztráta statusu studenta, tedy ztráta možnosti dětských přídavků, povinost se již evidovat na UP a nemožnost spořit duchodovým pojištěním na důchod ...

a další ...

A ted z logiky věci: Pravdu máš, ale tazatel/ka neměla v umyslu se jít někde dřít ke strojům nebo něco vyrábět, chtěla studovat.

Opravnými zkouškami projde 80% "propadlíků". Už jen z toho důvodu, že je tam jiný přístup. Pokud jsi jen neudělala jako z důvodu náhodných okolností, tremy a stresu, a měla jsi za 4 roky slušné nebo výborné výsledky učitelé Tě nenechají maturitou "proletět" ...

eee

žádné odskakování...ale odpočiň si chvíli od učení...a běž do toho znovu...Pokud Ti chybí cíl, ke kterému potřebuješ maturitu, už se ke zkouškám nikdy nevrátíš...začnou Ti jiné dny..jiné starosti apod..

Teď ať se Ti to nezdá máš nejlehčí cestu k maturitě... Škoda ztracených 4 let..uvědom si, že teď vlastně nic nejsi...Nekoukej na ostatní mysli na sebe a rvy se životem..máš před sebou min. 50 let dalšího života...TEĎ záleží jak je přožiješ..Hodně zdaru :) !

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
neházej "flintu do žita" - ne vždycky se všechno holt povede na první pokus.

hodnocení

0x

píšete ....dalsí pokusy uz nemam...Vy jste vyčerpala všechny 3 pokusy na maturitu?

zopakujte 4. ročník a máte další 3 pokusy na maturitu. Opakovat ročník můžete dle školského zákona i na původní škole (ale záleží na řediteli zda vás přijme) Na stejné škole při opakování 4. ročníku platilo, že lze opakovat až za dva roky...příklad - ukončený 4. ročník ve šk. rok 2013/14 a nastoupit znova lze 2015/16. Pořád se mění pravidla, zkuste se optat ředitele na vaší škole novamaturita.cz/...

Jinak ovšem můžete opakovat na jiné škole na denním nebo dálkovém studiu. Možná lepší najít si práci a zopakovat dálkově 4. ročník (pokud máte ve svém okolí tuto možnost)

doplněno 15.05.14 14:59:

clayman --- měla jsem na mysli nějaký výdělek, brigádu z finančních důvodů. Jestli nepotřebuje vydělávat, tak klidně denní...když "zasponzorují rodiče"... v tom problém nevidím

Pokud jí netlačí rodiče tak bych dálkové nedal. To je pro cílevědomé lidi... Beztak žádnou práci nenajde, bude se nudit doma, k učení se nedonuti a je vystaráno. Pokud sežene dobrou práci tak se k učení po večerech nedostane a je vystaráno. Ten opakovací rok bych obětoval na plný úvazek. :)

hodnocení

0x

Možná je dneska všechno jinak, ale nechápu,proč bys měla opakovat ústní, písemné a praktické. Opakovalo se jenom to, co bylo špatně. Tedy např. jenom ústní a jenom z matematiky, vše ostatní bylo uznáno. Takže toho není zase až tak moc.

V každém případě se do toho poctivě obuj, musíš si uvědomit, že bys jinak promarnila zbytečně 4 roky a byla bys pořád jen záklaďačka. Problémy s hledáním práce, nízká mzda. Proto se do toho dej. Jen Ty sama víš nejlíp, jak dobře ses připravovala, zda poctivě, nebo ses i trochu flinkala. A podle toho se uč znovu. Byla by těch roků vážně škoda.

Tak ať se Ti to napodruhé podaří. Teď mě napadlo, nedá se využít opravný termín v září? Za nás to tak bylo. Naštěstí ho nikdo z naší třídy nemusel využít, všichni jsme to zvládli napoprvé. Hodně štěstí a vědomostí v hlavě. Jaga.

doubravka94
hodnocení

0x

ahoj, jsem na tom uplně stejně, 4 roky jsem byla premiantka z matematiky, dělala jsem jí na potřetí a uteklo mi to o půl bodu. Taky si řikám, kvůli blbýmu půl bodu znova čtvrták, maturita celá znova?kdybys o tom chtěla pokecat, tak budu jedinně ráda, sama jsem z toho pořád dost špatná...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]