Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je dobré, že uvažuješ dopředu, ale - nikdo neví, co bude. Koho bude za ty roky, než vystuduješ, nedostatek. Jestli chceš jistotu, studuj strojařinu nebo medicínu. Jenže to není pro každého... Já třeba dělám SŠ učitelství - a taky jsem si vědoma, že to asi v dnešních dnech není to nejperspektivnější odvětví. Jenže to je obor, kde můžu být dobrá a tím se prosadit. To je můj přístup.
Jestli máš jinou alternativu, která by tě bavila a byla by ralizovatelná, je se o čem bavit. Ale jestli chceš dělat to, kam se hlásíš, jdi do toho. Navíc, pokud jde o střední, důležitá je maturita. A když se pak připravíš na přijímačky, vezmou Tě i na úplně nesouvisející obor, kdybys sis to rozmyslela. Ostatně, pokud Ti rodiče dovolí, klidně můžeš přestoupit i za rok, kdyby Tvé obavy přetrvávaly. Osobně si myslím, že ekologie bude v budoucnu dost důležitá. A při vyšším vzdělání (než středoškolském), snaze a zájmu o obor se uživit dá.
Když tě to bude bavit => budeš v tom dobrá => najdeš uplatnění ...
...znám dost lidí s přírodovědou, kteří si žijí dobře, ač "samozřejmě" z klasické lidské nenasytnosti chtějí víc...
...znám dost právníků a podobných, kteří přes vyšší příjmy svou práci upřímně nenávidí a na štěstí jim to nijak nepřidává.
Pokud neskoncic stredni skolou, ale budes pokracovat napr. v oboru Technika prostredi na VS - vzduchotechnika, topeni, alternativni zdroje energie, ochrana ovzdusi...
V takovem pripade mas zamestnani "prakticky jiste" u velkych mezinarodnich firem typu Dalkia a pod. s velice solidnim vydelkem.
-
Samozrejme ale vzdy zalezi na Tvych schopnostech. Nekomu je k nicemu jakakoliv skola. Jasne, ze se samotnou SS moc parady nenadelas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.