Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rovnice, rovnost

Od: mookl odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Chyběla jsem ve škole, když začali novou látku. Mám udělat domácí úkol a učitelka mi ve škole ještě dodatečně něco vysvětlí, když to nepochopím. Úkol prý zvládnu, ale já si nejsem jistá nad zápisem. Dám ho dolů, mohl by mi prosím někdo poradit? :) A ještě nevím - je tam a) b) c) a u každůho jsou dva příklady. Takže tam budou dvě rovnice a nebo to je pravá a levé strana. Asi mě nechápete, ale to nevadí, potřebovala bych jenom jeden příklad, abych pak dle toho udělala další. Děkuju :)

Tady jsou ty prříklady 2pir.eu/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To je tak: vpravo máte vždy rovnici a máte říci, co je její levá a pravá strana. Třeba v tom prvním příkladu jde o rovnici

5x+6 = 3x - 4

no a teď je to jasné: levá strana je 5x+6, a pravá?

Následě máte na levém kraji řádku nabídku tří hodnot, tří možností pro x, a máte zjjistit (jak? prostě dosaditú, která z možností té rovnici vyhovuje.

Takže příklady samotné jsou opravdu jednoduché a zvládnete je, jen pochopit zadání a to snad už bude dobré, ne?

mookl
hodnocení

Děkuju, už to chápu :)

Nz., jsem rád, že to pomohlo.

Snad bych ještě dodal, proč se v zadání mluví jednou o rovnici, podruhé o rovnosti. Zjednodušemě řečeno, rovnice je otázka, rovnost je tvrzení. 5ešetrovnici znamená hledat takové x, že když ho dosadím do rovnice, vznikne pravdivé tvrzení, rovnost..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]