Nejste přihlášen/a.
dobry den, mam takový problém, v červu sem ukončila základní školu, uspěšně, ...ale bohužel jsem sis donucením ordičů vybrala oboor -Zahradnictví, který mi teďvůbec nic neříká, a který mě hned první den odradil jsme zoufala, nechci tam, nelíbí se mi tam , všude jsou samý romvé, a škola je celá taková sociální, navíc tam ani nemám kamarády, a už newím co dál, dneska jsem jela do školy, ale autobus tam kde jsem měla přestupowat mki ujel,takže jsem zas hned jela domů.
jsou tam i blbé spoje celkově, ale na intru tam být nechci, prosím poradte jak mam rodicum a v škole odkud chci odejít ríct ze uz tam nechci být? ,... jinou školu už mám vybranou je to obor kuchař čísník- chodila jsme celé prázdniny na brigádu do restaurace kd ejsem pomáhala jako servírka, a moc mě to bavilo, otec který tam vaří a o tom ví , ale mama nemá páru a já se bojím ž ebude naštvaná x(...poradte prosím ,.
v první řadě by sis o tom měla promluvit s rodiči myslím si, že tě pochopí a pokud chceš studovat obor kuchař číník tak na tom není nic špatného určitě ti v přestupu na jinou školu rodiče pomůžou jen se neboj to říct. Uvidíš, že to bude vše v pohodě.
ale co potom říct na téé šole odkud chci jít pryč? mamě se asi taky hlvaně nelíbí to že obor Kuchař číšík je učnák, a tamta škola je s maturitou , mě se zdá hlopupé odejít hned druhý den . ale já už takhle dál nemůžu, včera sem celej večer i noc probrečela v posteli, a ráno když mi zazvonil budík tak sem taky brečela, a to i potom kdyz sem poslouchala písničky v autobuse, je mi hrozně a cejtim se trapně x(...
Ty na té škole v podstatě nic říkat nebudeš to musí vyřídit tvý rodiče a stačí když řeknou, že z osobních důvodů přecházíš na jinou školu nikdo nemusí vědět, že se ti tam nelíbí teda tím nemyslím rodiče jen školu . Pokud máš stavy co píšeš je to špatné učit se máš ráda a né mít to za trest proč sis tuhle školu vlastně vybrala a nešla jsi hned na kuchař číšník? Rodiče by tě měli pochopit. Učňák ukončíš výučním listem, ale u této profese to přeci nevadí. Promluv s rodiči co oni na to řekni jim všechno co ti vadí, že jsi s toho nešťastná atd. hlavně jim to řekni a uvidíš.
protože mi všichni radili at jdu radsi na tu zahradnickou že je to hned s maturitou, na kuchař čísník jde ae taky nástavba a maturitu tak ymít budu když budu mít dobrý vysledky x(... Když já se hrozně moc bojím toho co mi na to rociče řeknou x( a hlavně ta mama, ... od začátku se ve mě viděla, kdytky se jí líbí a chtěla abych tam šla ... a já dhloupá šla ... Myslíte teda že jde abych přestoupila ještě tento týden? ... nebop abych alespon opustila tu školu ve které být nechci?
školu zatím určitě neopouště nejdříve si promluv s rodiči vím,že je to občas těžké a rodiče si představují všechno trochu jinak a tak teď je to na tobě aby si jim to správně vysvětlila a aby tě mamka pochopila myslím si, že to pochopí nesmí koukat tvá mamka na to co jí se líbí, ale taky musí občas ustoupit a koukan na to jestli to vyhovuje tobě. Maturitu tam mí taky můžeš tak se nesmíš jen bát. Ze školy neutíkej bylo by to horší. Uvidíš jak to vezmou tvíý rodiče a pokud uznají to, že máš pravdu tak zajděte na školu kam by si chtěla jít jestli tě tam ještě vezmou kvůli místu a pokud ano tak pak už je to fofr začneš chodit na školu kterou chceš a na zahradnickou školu stačí poslad dopis nebo tam zajít a oznámit jim odchod ze školy. Ale bohužel to ještě musíš na té škole chvilku vydrže zatni zuby a ono to půjde.
...ale co když to rodiče nepochopí? Já to tam nevydržím x(... děsím s ei zítřku x(... až tam budu muset jet x(... nejhorší je taky to z na skole kam chci jit je ma nejlepsi kamaradka a rodice si mysli ze tam chci jit jen kuli ni :/(... newim jak vysvetlt ze to je muj zivot, a zalezi ted jen na me co zvolím za skolu ... i kdyz uz je pozde x( bojim s eze mi da hodne prace s tim presvedcovanim rodicu, a ze ztratim hodne casu, zas epotom nechci vsechno dohanet na posledni chvili
Právě aby si rodiče nemysleli, že tam chceš jít jen kvůli kamarádce tak jim musíš říct co je na té škole špatného co se ti tam nelíbí atd. a hned v zápětí jim říc výhody té druhé školy a, že by tě to bavilo atd. musíš si hlavně vše důkladně promyslet dopředu jak začneš s rodiči mluvit a hlavně jim říct ať tě vyslechnou a ať tě pochopí v jaké jsi situaci a jak se cítíš třeba se jim omluv, ale že prostě to nezvládáš na této škole atd. Pokud by tohle nezabralo pak to záleží na tobě jestli se proti rodičům postavíš a řekneš, že do této školy chodit nebudeš. Ale jak říkám myslím si, že tě pochopí.
dekuji moc hodne jste mi pomohla x):-* ... doufám že se mi to powede, a ze dösahnu toho čeho chci já!... ... nejlepsi by pro me bylo , prejit na skolu ihned , ...protoze jak rikam uz ted s ebojim zitrku, az pojedu do skoly a az zase vlezu do stridy
... posadim se do lavice, a buu dposlouchat ucitele, jen mi je opravdu hodne trapne delat ze se uim atd, kdyz sama v duchu vim ze uz brzy snad odejdu, jakoze bude tezke se pretvarovat nez se mi powede odejit, proto nebylo by lepsi jit hned zitra za vychovatelkou ve kosle, a poradit se s ni o tom?
samozřejmě, že za vychovatelkou nebo učitelkou jít můžeš a říct jí svůj názor a nebo spíše problém který máš, ale ona ti asi moc nepomůže i když pokud je solidní tak ti poradí. Neoddaluj to s rodiči sedni si s nimi již dnes a řekni jim to. Budu ti držet palce ať ti to všechno doře dopadne. A když tak dej vědět. Nezapoměň zjisti jestli budou mít pro tebe na té druhé škole místo na přestup! Občas se stává, že mají 100% obsazené třídy.
místo mají asi ještě 3 volná, to uz jsem zjistovala pres tu kamardku, tak duofám ze budu mit stetsi a porjde mi to, nastesti kamaradi me podporuji uz ted, a rodice by mohli taky koneckoncu, ... je to vlastne cele jen o tom jak jim to vysvtelim, kazdopande jeste se ozvu jak vse dopadlo!:-* a dwekuji moc , vazne mi to pomohlo
Raduško,mohu ti jako starší a zkušený říci,že tvůj názor je chybný.Každá škola střední má své pro i proti.A i když ji dokončíš,může se klidně stát,že nakonec budeš dělat něco úplně jiného.Moje dcera,která je dnes několikanásobná máma i babička,ve tvém věku zahradu a práci na ní nenáviděla.Vystudovala ekonomickou školu,ale nakonec se vdala a když děti povyrostly,nastoupila s manželem práci i bydlení v hotelu,ve správcovství.Dělala vše,pokojskou,pomoc v kuchyni i servírku a po privatizaci odešli do soukromého penzionu kde pokračovala.Moc ji to nebavilo,po rozchodu s manželem začala pracovat v zahradnictví,kde si našla jiného a přestěhovala se do statku.Tam rozjeli firmu,která zajišťuje údržbu zahrad,sadů,stavbu zahradních exteriérů a pod.
Dnes je na zahradě a ve školce jako doma.Holka s ekonomickou školou.
Takže dej na rodiče,zatni zuby,školu udělej,učení je v podstatě ve všech školách stejné.Ta praxe je naopak jako rozptýlení.Přeji ti,aby ses rozhodla správně do života.
JABRAKA
Zkus studium s maturitou kuchař nebo číšník. To by jim třeba nemuselo vadit tolik. Nebo jdi na učnák a pak není problém jít na nástavbu. Než dělat něco k čemu nemáš žádný vztah - je to tvů je život, a než toho pak litovat. Já jsem taky vystudoval obor který mě nebaví a štve mě že jsem nepřestoupila na školu, kterou jsem chtěla.
Zkusiim rkenu jim o tom uz dneska, a doufam ze me pochopi, proptoze ja na ty skole co sem ted opravdu nevydrzim ... vubec se mi tam nechce a jit zas za skolu nechci, pakk to bude jeste horsi, holt zitra budu muset prezit, a pak uvidiiim
... drzte mi palecky :
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.