Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci na jinou školu - jak to doma říct?

Od: raduska* odpovědí: 14 změna:

dobry den, mam takový problém, v červu sem ukončila základní školu, uspěšně, ...ale bohužel jsem sis donucením ordičů vybrala oboor -Zahradnictví, který mi teďvůbec nic neříká, a který mě hned první den odradil :( jsme zoufala, nechci tam, nelíbí se mi tam , všude jsou samý romvé, a škola je celá taková sociální, navíc tam ani nemám kamarády, a už newím co dál, dneska jsem jela do školy, ale autobus tam kde jsem měla přestupowat mki ujel,takže jsem zas hned jela domů. :( jsou tam i blbé spoje celkově, ale na intru tam být nechci, prosím poradte jak mam rodicum a v škole odkud chci odejít ríct ze uz tam nechci být? ,... jinou školu už mám vybranou je to obor kuchař čísník- chodila jsme celé prázdniny na brigádu do restaurace kd ejsem pomáhala jako servírka, a moc mě to bavilo, otec který tam vaří a o tom ví , ale mama nemá páru a já se bojím ž ebude naštvaná x(...poradte prosím ,.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina*
hodnocení

3x

v první řadě by sis o tom měla promluvit s rodiči myslím si, že tě pochopí a pokud chceš studovat obor kuchař číník tak na tom není nic špatného určitě ti v přestupu na jinou školu rodiče pomůžou jen se neboj to říct. Uvidíš, že to bude vše v pohodě.

raduska*
hodnocení

ale co potom říct na téé šole odkud chci jít pryč? mamě se asi taky hlvaně nelíbí to že obor Kuchař číšík je učnák, a tamta škola je s maturitou , mě se zdá hlopupé odejít hned druhý den . ale já už takhle dál nemůžu, včera sem celej večer i noc probrečela v posteli, a ráno když mi zazvonil budík tak sem taky brečela, a to i potom kdyz sem poslouchala písničky v autobuse, je mi hrozně a cejtim se trapně x(...

katerina*

Ty na té škole v podstatě nic říkat nebudeš to musí vyřídit tvý rodiče a stačí když řeknou, že z osobních důvodů přecházíš na jinou školu nikdo nemusí vědět, že se ti tam nelíbí teda tím nemyslím rodiče jen školu . Pokud máš stavy co píšeš je to špatné učit se máš ráda a né mít to za trest proč sis tuhle školu vlastně vybrala a nešla jsi hned na kuchař číšník? Rodiče by tě měli pochopit. Učňák ukončíš výučním listem, ale u této profese to přeci nevadí. Promluv s rodiči co oni na to řekni jim všechno co ti vadí, že jsi s toho nešťastná atd. hlavně jim to řekni a uvidíš.

raduska*
hodnocení

protože mi všichni radili at jdu radsi na tu zahradnickou že je to hned s maturitou, na kuchař čísník jde ae taky nástavba a maturitu tak ymít budu když budu mít dobrý vysledky x(... Když já se hrozně moc bojím toho co mi na to rociče řeknou x( a hlavně ta mama, ... od začátku se ve mě viděla, kdytky se jí líbí a chtěla abych tam šla ... a já dhloupá šla :(... Myslíte teda že jde abych přestoupila ještě tento týden? ... nebop abych alespon opustila tu školu ve které být nechci?

katerina*

školu zatím určitě neopouště nejdříve si promluv s rodiči vím,že je to občas těžké a rodiče si představují všechno trochu jinak a tak teď je to na tobě aby si jim to správně vysvětlila a aby tě mamka pochopila myslím si, že to pochopí nesmí koukat tvá mamka na to co jí se líbí, ale taky musí občas ustoupit a koukan na to jestli to vyhovuje tobě. Maturitu tam mí taky můžeš tak se nesmíš jen bát. Ze školy neutíkej bylo by to horší. Uvidíš jak to vezmou tvíý rodiče a pokud uznají to, že máš pravdu tak zajděte na školu kam by si chtěla jít jestli tě tam ještě vezmou kvůli místu a pokud ano tak pak už je to fofr začneš chodit na školu kterou chceš a na zahradnickou školu stačí poslad dopis nebo tam zajít a oznámit jim odchod ze školy. Ale bohužel to ještě musíš na té škole chvilku vydrže zatni zuby a ono to půjde.

raduska*
hodnocení

...ale co když to rodiče nepochopí? Já to tam nevydržím x(... děsím s ei zítřku x(... až tam budu muset jet x(... nejhorší je taky to z na skole kam chci jit je ma nejlepsi kamaradka a rodice si mysli ze tam chci jit jen kuli ni :/(... newim jak vysvetlt ze to je muj zivot, a zalezi ted jen na me co zvolím za skolu :(... i kdyz uz je pozde x( bojim s eze mi da hodne prace s tim presvedcovanim rodicu, a ze ztratim hodne casu, zas epotom nechci vsechno dohanet na posledni chvili :(

katerina*

Právě aby si rodiče nemysleli, že tam chceš jít jen kvůli kamarádce tak jim musíš říct co je na té škole špatného co se ti tam nelíbí atd. a hned v zápětí jim říc výhody té druhé školy a, že by tě to bavilo atd. musíš si hlavně vše důkladně promyslet dopředu jak začneš s rodiči mluvit a hlavně jim říct ať tě vyslechnou a ať tě pochopí v jaké jsi situaci a jak se cítíš třeba se jim omluv, ale že prostě to nezvládáš na této škole atd. Pokud by tohle nezabralo pak to záleží na tobě jestli se proti rodičům postavíš a řekneš, že do této školy chodit nebudeš. Ale jak říkám myslím si, že tě pochopí.

raduska*
hodnocení

dekuji moc hodne jste mi pomohla x):-* ... doufám že se mi to powede, a ze dösahnu toho čeho chci já!...:) ... nejlepsi by pro me bylo , prejit na skolu ihned , ...protoze jak rikam uz ted s ebojim zitrku, az pojedu do skoly a az zase vlezu do stridy :(... posadim se do lavice, a buu dposlouchat ucitele, jen mi je opravdu hodne trapne delat ze se uim atd, kdyz sama v duchu vim ze uz brzy snad odejdu, jakoze bude tezke se pretvarovat nez se mi powede odejit, proto nebylo by lepsi jit hned zitra za vychovatelkou ve kosle, a poradit se s ni o tom?

katerina*

samozřejmě, že za vychovatelkou nebo učitelkou jít můžeš a říct jí svůj názor a nebo spíše problém který máš, ale ona ti asi moc nepomůže i když pokud je solidní tak ti poradí. Neoddaluj to s rodiči sedni si s nimi již dnes a řekni jim to. Budu ti držet palce ať ti to všechno doře dopadne. A když tak dej vědět. Nezapoměň zjisti jestli budou mít pro tebe na té druhé škole místo na přestup! Občas se stává, že mají 100% obsazené třídy.

raduska*
hodnocení

místo mají asi ještě 3 volná, to uz jsem zjistovala pres tu kamardku, tak duofám ze budu mit stetsi a porjde mi to, nastesti kamaradi me podporuji uz ted, a rodice by mohli taky koneckoncu, ... je to vlastne cele jen o tom jak jim to vysvtelim, kazdopande jeste se ozvu jak vse dopadlo!:-* a dwekuji moc , vazne mi to pomohlo ;)

jabraka*
hodnocení

1x

Raduško,mohu ti jako starší a zkušený říci,že tvůj názor je chybný.Každá škola střední má své pro i proti.A i když ji dokončíš,může se klidně stát,že nakonec budeš dělat něco úplně jiného.Moje dcera,která je dnes několikanásobná máma i babička,ve tvém věku zahradu a práci na ní nenáviděla.Vystudovala ekonomickou školu,ale nakonec se vdala a když děti povyrostly,nastoupila s manželem práci i bydlení v hotelu,ve správcovství.Dělala vše,pokojskou,pomoc v kuchyni i servírku a po privatizaci odešli do soukromého penzionu kde pokračovala.Moc ji to nebavilo,po rozchodu s manželem začala pracovat v zahradnictví,kde si našla jiného a přestěhovala se do statku.Tam rozjeli firmu,která zajišťuje údržbu zahrad,sadů,stavbu zahradních exteriérů a pod.

Dnes je na zahradě a ve školce jako doma.Holka s ekonomickou školou.

Takže dej na rodiče,zatni zuby,školu udělej,učení je v podstatě ve všech školách stejné.Ta praxe je naopak jako rozptýlení.Přeji ti,aby ses rozhodla správně do života.

JABRAKA

zuzee*
hodnocení

0x

Zkus studium s maturitou kuchař nebo číšník. To by jim třeba nemuselo vadit tolik. Nebo jdi na učnák a pak není problém jít na nástavbu. Než dělat něco k čemu nemáš žádný vztah - je to tvů je život, a než toho pak litovat. Já jsem taky vystudoval obor který mě nebaví a štve mě že jsem nepřestoupila na školu, kterou jsem chtěla.

raduska*
hodnocení

Zkusiim rkenu jim o tom uz dneska, a doufam ze me pochopi, proptoze ja na ty skole co sem ted opravdu nevydrzim :(... vubec se mi tam nechce a jit zas za skolu nechci, pakk to bude jeste horsi, holt zitra budu muset prezit, a pak uvidiiim :(... drzte mi palecky ::(

katerina*

určitě budu tak se zatím měj a hodně štěstí uvidíš vše dopadne dobře musíš tomu taky věřit ty. Tak zatím ahoj já už taky musím letět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]