Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik je x?

Od: idontknow* odpovědí: 8 změna:
Ahojte,jak to mám vypočítat?
x 1.2 2x=2520
Kolik je x?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Neopsala jsi si tu rovnici spatne?

Jestli ne, tak v te tvoji rovnici chybi znamenka. Je mezi temi cleny nasobeni?

hodnocení

0x

Jaké je to zadání příkladu? x*1,2*2x = 2520?

doplněno 08.05.14 09:01:

4,2x = 2520

x = 600

pokud tam mají být plusy

idontknow*
hodnocení

Omlouvám se..
x+1,2+2x=2520
ad*
3x + 1,2= 2520 potom si dáš na jednu stranu čísla a na druhou x. Tedy odečteš 1,2. Pak to bude takhle: 3x=2518,8. Vydělíš třema, aby jsi dostal x=839.6. Doufám, že to mám dobře, teprv se to učím. Zkus udělat zkoušku
alice306*

Je to jednoduchá rovnice, kterou si můžeš upravit:

x+1,2+2x=2520 /-1,2

3x=2518,8 /:3

x=839,6

lmgify

S velkou pravdepodobnosti jde o stejny priklad , na ktery jsem poslal odkaz uz vyse a tam ta rovnice vyjde jinak. Tazatelka ji i napodruhe napsala spatne, takze pocitate blbiny :)

idontknow*
hodnocení

Tu rovnice jsem opsala správně;)

A jak je základní zadání? Samozřejmě může být i takové, jaké uvádíš, prostě rovnou uvedená rovnice, ale vypadá to divně. Spíše bych čekal, že je to rovnice, která vyplyne z nějaké úlohy slovní. Tak tomu je v odkaze, který uvádí Imgify, tam jde o nějaká procenta a násobky, kolik kdo ušetřil, a vzniklá rovnice je pak

x + 1,2x + 2x = 2520

Jistě, může to být úplně jiný případ, ale co kdyby ses na ten odkaz podíval/a a vyjádřila se k tomu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]