Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

38 vyučovacích hodin týdně v 8. třídě?

Od: sa* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu účelně protestovat (spolu s dalšími rodiči) proti nadměrnému počtu vyučovacích hodin týdně. Čím mohu argumentovat? Např. nějaký metodický pokyn MŠMT nebo něco takového...v legislativě školství se bohužel neorientuji. Pro žáky 8. ročníku základní školy vychází v aktuálním rozvrhu 38 vyučovacích hodin týdně, což nedává již prostor k zájmové činnosti apod. Předem děkuji za odpověď. Šárka Vaňková

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alfajk*
hodnocení

0x

podle sagit.cz/... ,přesněji podle "
(3) Žáci prvního až pátého ročníku mohou mít v dopoledním vyučování nejvýše 5 vyučovacích hodin a v odpoledním vyučování nejvýše 5 vyučovacích hodin, žáci šestého až devátého ročníku nejvýše 6 vyučovacích hodin.
(4) Počet vyučovacích hodin týdně v jednotlivých ročnících a předmětech stanoví školní vzdělávací program. "
je počet ovlivněn jen "školním vzdělávacím programem"a ten má každá škola jinej,jestli to dobře chápu...

hodnocení

0x

Protestovat jiste muzete. Lepe vest konstruktivni diskusi s vedenim skoly, ale asi to bude k nicemu. Kam by se pak vtesnali ostatni predmety, ktere jsou v osnovach?

38 h tydne je 8 vyucovacich hodin denne a v patek jen sest. To mi prijde celkem normalni. Pokud si dobre pamatuju. Zkuste si vzpomenout, kolik hodin ste mela vy.

7.50-8.35

10 minut prestavka

8.45-9.30

20 minut prestavka

9.50-10.35

10 minut prestavka

10.45-11.30

10 minut prestavka

11.40-12.25

45 minut cas na obed

13.10-13.55

5 minut prestavka

14.00-14.45

5 minut prestavka

14.50-15.35

a hura domu.

Moc si to nepamatuji, ale rekl bych, ze v osme, devate tride to tak bylo.

dusatka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

také asi záleží na zaměření školy. Moje dcera chodila do sportovní školy, závodně plavala, měli v 8. a 9. třídě 14 hodin plavání, což byly navíc ještě hodiny šedesátiminutové. A bylo to v rámci školy, povinné. Ale to jsme samozřejmě věděli, když jsme děti na tu školu dávali.

Pokud by to, co uvádíte, podobné rozšiřující aktivity nezahrnovalo, pak se mi to zdá opravdu docela dost.

janas*
hodnocení

0x

Dobrý den,

obávám se, že stěžovat si sice můžete, ale asi se toho moc nezmění. Škola má svůj vzdělávací program a podle toho sestavuje rozvrhy hodin. Takže podle mne není zrovna moc reálné nějaké hodiny rušit, protože by pak stejně třeba příští rok chyběly. Jinak běžný rozvrh pro 8. třídu se pohybuje většinou kolem 32 hodin, některé mají i 34. Zdá se mi proto trošku divné, že by nějaká škola měla o tolik hodin více. Není rozvrh Vašeho dítěte někde na internetu? Třeba bychom z něj zjistili něco víc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]