Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem v prváku střední školy. Z důvodu stěhování budu přestupovat na jinou školu téhož oboru. Stěhovat by jsme se měli nejspíš na velké prázdniny, takže prvák bych si dodělala ještě tady, ve stálé škole kde teď jsem. Zjistila jsem si po internetu, že bych měla dělat rozdílové zkoušky. Jak dlouho na ně budu mít čas? Také se mě honí hlavou, že tam můžou probírat něco jiného než já. Dají se ty rozdílové zkoušky zvládnout? Bojím se, že je neudělám. Děkuji za odpovědi
píšete, že budete přecházet na stejný obor - v takovém případě se rozdílové zkoušky nedělají (snad možná v případě různých školních výukových plánů - nějaký předmět který jsi v prváku neměla a na nové škole byl na rozvrhu). Podívej se na web nové školy - někdy mívají uveden rozvrh a porovnej si předměty z 1. ročníku
V případě různého oboru se rozdílovky dělají z předmětů, které jsi na původní škole neměla (odborné předměty). Rozdílovky se dají zvládnout...v dnešní době mění školy více lidí
doplněno 04.05.14 17:16:ještě by mohl být problém v jiné kombinaci cizích jazyků, to už si musíš zjistit sama
Na škole se stejným oborem bys rozdílové zkoušky dělat neměla, snad s výjimkou cizího jazyka (pokud by třída, do níž přestoupíš, měla jiný). Pokud by šlo o přestup na jiný obor, skládala bys rozdílové zkoušky jenom z předmětů, které jsi na původní škole neměla.
Rozdílové zkoušky se dají zvládnout bez problémů. Čas na ně stanoví ředitel nové školy podle počtu a náročnosti předmětů, z nichž budeš zkoušky skládat. Může to být do konce I. čtvrtletí, do vánoc nebo do konce I. pololetí.
Po celou dobu už se budeš nové předměty učit, seznámíš se s vyučujícími/zkoušejícími i s jejich nároky a budeš mít i možnost si vyžádat konzultace u vyučujících. Takže se nemáš čeho bát, zvládneš to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.