Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na jinou školu

Od: andik* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, zítra bych měl začít 2. ročník střední školy techniky a služeb, maturitní obor mechanik strojů...

Jenže to mě absolutně nebaví, první ročník jsem nějak přetrpěl... i když jsem měl skoro vyznamenání a nejlepší ze třídy, tak mě prostě žadný stroje vůbec nezajímaj a hlavně nebaví :( a zároveň se mi nelíbí kolektiv který se neumí chovat a akorát dělaj celý třídě problémy..., ani učitelé mi nepřipadají zrovna nijak přechytralí, kolikrát je musím opravovat *smich* prostě mi připadá úplně celá škola o ničem, začínám ji nenávidět..

Na přestup jsem si našel školu až na začátku prázdnin, je to Stř. umělecká v Ostravě, strašne se mi tam líbí obory jako grafika, užitá fotografie atd.., protože focení a pod. už se nějakou dobu pasivně věnuju.. už jsem i pár fotek prodal... jenže ze školy mi na poslední chvíli přišla odpověď že přestup půjde až příští rok, takže budu muset ještě rok zůstat tam kde jsem :( ale asi bych se neměl divit, že jo..

co teď mám dělat? :( není nějaké jiné řešení? než chodit rok tam kde mě to nebaví.. :(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

guess*
hodnocení

0x

Z které školy ti to přišlo? Z té tvojí, na kterou chodíš?

Je hloupost, aby ti tvá škola diktovala, do kdy na ní budeš působit.

A ty chceš udělat rozdílové zkoušky nebo nastoupit znovu od prvního ročníku?

andik*
hodnocení

Právě že z té na kterou chci jít... prý když je to úplně jiný obor tak bych musel začít zase od prváku

liliette
hodnocení

0x

Také jsem z Vašeho příspěvku nepochopila, zda je onen dopis od Vámi vybrané školy, či od školy, kterou navštěvujete...

p*
hodnocení

0x

Nemám sice zkušenost s přestupem na jinou střední školu. Ale zavolala bych buď přímo do školy, kam mám zájem přestoupit anebo na Krajský úřad, odbor školství, tam by měli znát fundovanou odpověď. Ale pochybuji, že půjde jak říkáte přestup, spíše budete muset začít od 1. ročníku. Kdysi před 20 lety, když jsem já chodila na SŠ, tak to tak bylo, kdo chtěl na jinou SŠ, zkrátka ty roky na té jiné ztratil. Ale dle mého názoru, raději ztratit rok nebo dva, ale dělat co mně baví, to říkám zodpovědně. Nikdy se člověk nemá do ničeho nutit ani nechat nutit.

Hodně štěstí. :))

andik*
hodnocení

Rodiče už volali, a ředitelka prostě řekla že až od dalšího roku to bude možné, a začínal bych samozřejmě od 1 ročníku :) takže to budu muset ještě vydržet, ale to opravdu nevim jak :(.

guess*
hodnocení

0x

Pokud ti dopis přišel od "budoucí" školy, nenaděláš nic. Je to jejich volba. Zkus podat odvolání a zatím studovat buď tu stejnou nebo jinou, protože pokud přestaneš, už nikdy se do školy nevrátíš :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]