Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak mám pochopit větu "O kolik 0C ji třeba ohřát, aby neprošla kruhovým otvorem o poloměru r2 = 2,02 cm?" a s jakým číslem mám počítat? Když se ta koule ohřeje tak, že bude mít poloměr 2,02 cm tak ještě projde, takže se musí ohřát na více cm? a jak poznám na kolik? Nebo mě ještě napadlo že bych to číslo pak napsala zleva otevřeným intervalem, nebo tam počítat s číslem 2,020001
Spočítáš, při jaké teplotě bude mít koule průměr 2,02 a aby neprošla, musíš ji zahřát na vyšší teplotu. Takže výsledek bych zapsal, že teplota musí být vyšší než xxx °C
(Já stejně takové teoretické příklady moc nemám rád, protože v praxi když dáš horkou kouli do otvoru, tak se od ní ohřeje i materiál ve kterém je otvor vyvrtaný a taky změní svoje rozměry. A protože materiál má nějakou pružnost, tak taky záleží na síle, kterou to tam cpeš.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.