Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake zamestnani bez vzdelani

Od: stel odpovědí: 8 změna:

Dobry den prosim chci se zeptat co se da ted delat kdyz jsem neuspel ve skole a propadl jsem,propadl jsem podruhe a studium skoncilo a uz nechci dal pokracovat chci jit pracovat ale vubec nevim jake mam moznosti v zamestani tak by me zajimalo v jake praci se da uplatnit jen se zakl. vzdelanim. Urcite mi budete rikat lopatu nebo vesticku tomu se asi nevyhnu:) ale zajima me to protoze chci vedet jake jsou moznosti zamestnani diky a doufam ze odpovite se zajmem mi vyhovet a rict nejaky to zamestnani co se da delat.*palec*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nochiola*
hodnocení

3x

Podle mého názoru a nemyslím to nijak špatně proti tobě ale je dobré nějakou školu mít, já nechala školy a měla jen základní vzdělání a můžu říct, že hledat tak dlouho práci bych už nechtěla. Můžeš mít štěstí a můžou Tě někam vzít ale podle mých zkušeností dnes je velice obtížné dostat někde místo. Dnes si zaměstnavatelé můžou vybírat. Já změnila postoj a můžeš najít práci ,ale co třeba až jednou o ni příjdeš, budeš na začátku. Je dobré myslet do budoucna. Moje ségra má základku měla celkem dobře placené místo. Dva roky pracovala a ted budou propouštět a práci nesežene a sama říkala, že ji nikde nevezmou. Jistě, záleží také na schopnostech, postoji k práci ale jak to ovšem ukázat když člověk tu práci nemá a musí ji nejdřív sehnat...Je prostě dobré tu školu mít opravdu nikdy nevíš kdy se ti bude hodit.

Je také otázkou zda si na učení moc nekašlal.Radím Ti přestup na jinej obor, nebo zůstaň tady, dělej dálkově školu, možností je celá řada ale měj nějakou školu.

A já rozhodně nepatřila k těm co se rádi učily. Skoro jsem propadala.A to proto, ne že mi to nešlo, ale proto že jsem se málo učila a kašlala na to a byla líná.Dnes ve svých 22 letech to vím.

Dnes jsem vyučená, mám práci, dělám si nástavbu dálkově a mám v plánu za dva roky až budu mít maturu jít dálkově na vejšku, protože chci dělat něco co mě opravdu baví, nevím jestli to za těch pár let budu dělat ale budu vědět, že jsem se o to snažila a měla možnost se tomu mému vysněnému povolání přiblížit. Nikdy není nic zadarmo a musí proto něco člověk udělat.Samo to nepříjde.Takže Ti přeji ať uděláš správný krok.Záleží to čistě na Tobě na nikom jiném.

ukulele*
hodnocení

2x

ahoj, záleží na chování, povaze, průbojnosti každého jedince, doporučuji Ti jít pracovat do nějakého skladu, tam si nech udělat průkat řidiče vys.vozíků, pak tam setrvej a když to bude solidně placený, tak se tam můžeš i vypracovat třeba i na vyšší post. Záleží, zda-li jsi svědomitý, pracivitý, na pc umíš? je to těžký takhle poradit, když o tobě nic nevíme, je i spousta slavných a velmi bohatých lidí co má, nebo mělo donedávna základní vzdělání...

papene*

:)Tady bude nejspíš záležet na tvé vytrvalosti a ochotě se zapojit.Učený z nebe nespadl.*palec*

Souhlas s ukulele.

hodnocení

1x

Budeš si muset svoje pozice získávat svým postojem a pracovitostí. Bude to trvat asi déle než třeba s výučním listem, nebo maturitou. Kvalifikaci můžeš získat nějakou z mnoha rekvalifikací. Rada, nepřipusť, abys duševně "zakrněl" a pokus se jakkoliv na sobě pracovat. Zajdi na pracák a poohlédni se po nabídce rekvalifikací.

toni*
hodnocení

1x

Příteli, mám dojem, že jsme vám odpovídali v době kdy jste dělal opravné zkoušky. Pak jste nám oznámil, že jste opravné zkoušky neudělal a se strojní průmkou končíte. Co tedy dělat? Psal jste, že máte zájem o práci s dětmi, tak jděte pracovat tam. Jako školník, udržbář, kotelník, řidič, apod. Pokud neseženete místo v místě bydliště, musíte třeba 50 km mimo. Budete u zdroje, kde vám můžou poradit jak dál. Škoda roku, který promrháte. Zkuste vyrovnávací zkoušky na "pajdák" - hlavu vám neutrhnou. Nejste první ani poslední, který takto dopadnul. Chce to chuť se vzdělávat, píli a trochu štěstí. Tak do toho.

amlim*
hodnocení

0x

Možnosti jsou,nemusí to být lopata,ono spíš záleží na tobě ,co chceš od života,jsi-li amiciozní.Jaké máš cíle?Když někdo opravdu něco chce-tak si za tím jde.Poznala jsem mnoho lidí s titulem a v životě nebyli úspěšní. Znám,ale také lidi,kteří měli základní vzdělání a jsou úspěšní.Přečti si knihu od Roberta Kyiosakiho "Škola byznysu" možná najdeš odpověď. Přeji úspěch a slunečný den*slunce*

guess*
hodnocení

0x

Nebo zkus gastro, běž za bar.

jarmik*
hodnocení

0x

Na Vašem místě bych šel někam, kde dostanete školení o prodeji a jednání s lidmi. Hledejte něco, kde hledají dealery. Je pravděpodobné, že to nebudete dělat dlouho a že v tom neuspějete, a bude to tvrdá škola života. Ale jsou to užitečné dovednosti, které využijete po celý život. Když to budete brát takhle, tak to bude pro Vás do života přínos a možná Vás to nasměruje k úspěchu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]