Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám jedenáctiletá dvojčata a obě děti chodí do stejné třídy. Třídní učitelka mi na začátku června zavolala a řekla, že můj syn jí leze tak na nervy, že kdyby mohla vyloučila by ho do konce školního roku ze školy. Syn neměl žádnou poznámku ani upozornění, že by nebylo něco v pořádku. Jen začal, že ho bolí břicho, že by nešel do školy...
Den před vysvědčením mi sdělila, že děti se syna bojí a že problémy nemá jenom u ní. Žádná jiná učitelka si nikdy nestěžovala a ptala jsem se maminek dětí ve třídě a byly překvapené, že něco takového slyší.
Požádala jsem o převedení syna do jiné třídy. Zástupkyně před poradou řekla, že to nebude problém a po poradě jsem se dozvěděla, že ve druhé třídě je integrován autistický chlapec a příchod mého syna by narušil jeho vývoj.
Během roku jsou děti rozdělování v nepřítomnosti učitelky do jiných tříd a můj syn byl několikrát ve třídě, kde je tento autistický chlapec a nijak ho to nepoznamenalo.
Je tento důvod dostatečný? Helena
Dobrý den, to, co píšete, mě vůbec nepřekvapuje. Učitelé v tomto státě mohou naprosto všechno, zejména prznit beztrestně dětské duše. Je to boj s větrnými mlýny. Obávám se, že cokoli uděláte, jen synovu pozici zhorší a dají mu to vychutnat jinak.
Učitelky by rády viděly všechny děti jako ovce, které pěkně poslouchají na slovo, nic neřeší, na nic se neptají, mají nalinkované okraje a podtrhané nadpisy. Jakmile někdo vybočí, hned je oheň na střeše.
Taky mi kdysi jedna hysterka říkala, že se s mým synem nechce nikdo ve třídě kamarádit, i když u nás denně jeho spolužáci zvonili, ať jde ven. Dnes, kdy se stejnými, ale už bývalými spolužáky už dospělý syn stále drží partu, jezdí na hory apod., se nad tím mohu jen pousmát a politovat ty nešťastné, které má ta bláznivá ženská právě v péči.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.