Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné přestoupit z osmiletého gymnázia na čtyřleté bez přijímaček. Teď jsem v kvartě osmiletého gymnázia a chtěla bych přestoupit.. Bohužel jsem se nedostala na gymnázium přijímačkami (protože šlo hodně o známky, kdybych měla body za vysvědčení, tak se dostanu) a chtěla bych vědět, jestli se dá nějak přestoupit z nějakého gymnázia na jiné bez přijímaček nebo jen s rozdílovými zkouškami. Děkuju za odpověď
přestoupit lze se souhlasem ředitelem na nové škole (pozor na stejné cizí jazyky a zaměření). Rozdílové zkoušky v případě stejného oboru nutné nejsou
Přechod z osmiletého na čtyřleté gymnázium je nesmysl. Na osmiletém mívají studenti kvarty o dost vyšší znalosti než devaťáci (na ZŠ jsou různé ulejvací předměty - rodinná výchova, vaření...které na osmiletém nejsou) Místo těchto předmětů mají gympláci těžké předměty. A cizí jazyky -- na konci kvarty jsou znalosti vyšší než u devaťáků...minimálně od tercie je povinný druhý cizí jazyk. Na čtyřletém gymplu se začíná s oběma jazyky v podstatě od začátku
doplněno 26.04.14 08:50:pohledala jsem ------od školního roku 2013/2014 zavádějí povinně základní školy druhý cizí jazyk nejpozději však od osmé třídy. Na osmiletých gymnáziíích berou jazyky na dost podrobné úrovni (na konci kvarty z prvního jazyka může být úroveň až B2)...na zš bývají oproti osmiletému gymplu hodně pozadu
tak ono i na základní škole je nejpozději od osmé třídy povinný druhý cizí jazyk i když tedy mám pocit, že je to novinka, byť v praxi to tak víceméně všude už fungovalo.
jinak přestup teoreticky možný je, prakticky ovšem pouze tam, kde se třídy nenaplnily při přijímačkách. nemám přehled, nakolik mají čtyřleté gymply nouzi o studenty, osmileté i šestileté bývají docela plné a minimálně v mém okolí na šestileté z osmiletých bez přijímaček neberou. i když uznávám, že na čtyřleté už takový nátřesk nebývá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.