Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kdo ví, kolik let může vyučovat pedagog se středoškolským pedagogickým vzděláním na základní škole? (který nemá zájem studovat VŠ) Do které platové třídy je v tom případě zařazen?
děkuji
Pro již vyučující nekvalifikované učitele je lhůta do konce tohoto roku (2009), ale měla by se projednávat novela, která posune termín pro nekvalifikované učitele o pět let (na rok 2014) a vyjímku pro nekvalifikované učitele s desetiletou praxí nad 45 let (v současnoti 50 let)
Jinak úplně nový učitel musí začít s kvalifikací do dvou let.
Když jsem ještě byla na úřadě, tak jsme měli podobné mzdové tarify. Také u úředníků bylo předepsané vzdělání podle zařazení a jestli si dobře vzpomínám, tak tam byla pětiletá lhůta na doplnění předepsaného vzdělání. Po určité věkové hranici - tuším, že padesátce, už nebylo nutné si zvýšit kvalifikaci, ale byl odpočet v rámci odpracovaných let. Ale to se mohlo změnit. Zkusím ještě něco najít. Ale koukala jsem už dopoledne, ovšem bez výsledku.
Liduško ,vidím,že často všem odpovídáte a docela jsem čekala, že se ozvete.
Ono je to tak, že nerozumím "svému vedení"zaměstnává vychovatelku na 0,,3 jako vedoucí vychovatelku a letos 6rokem kolegyni doplňuje úvazek o 0,9 jako učitelku, a to ve 12 třídě. Tudíž má úvazek 1.2. P.ředitelka tvrdí, že nikdo nemůže mít úvazek víc jak 1.0. Prostě mi nejde do hlavy.Ministerstvo chce jen adekvátně vzdělané učitele a může učit někdo bez patřičného vzdělání.Jiná kolegyně - učitelka, až po dokončení magistra přešla z 11:třídy do 12- .jakmile přinesla diplom.Tak si říkám, proč studovat, asi lepší je si pohlídat místo učitele , udržet se "pár let" a mám místo bez studia.
Prostě to nechápu , co je správně.H
Hezký večer hanulko! Kdyby právní normy a předpisy nebyly tak "ohebné", byly jasné, stručné a jednoznačné - to by byla paráda! Ale bohužel. Skoro vždycky se najde cestička, jak je obejít a vyjít vstříc tomu, kdo patří do preferované skupiny. A teď je otázka, zda do toho "zašťourat" a nebo ne. Ano měli bychom mít adekvátně vzdělané učitele, pro které je učitelské povolání opravdu posláním a nevidí v děckách nevychované spratky. Stejně tak adekvátně vzdělané a ochotné úředníky, pro které není občan otravným vetřelcem. Nebude to nikdy na sto procent, ale brala bych to na devadesátpět procent. Co k tomu víc dodat?
Pořád ještě věřím, že se to zlepší! Ale bude to fuška.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.