Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopa a m3... Východ slunce

Od: anonym0002 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, dnes jsem psal příjmačky a docela jsem se sekl u dvou příkladů a tak bych byl opravdu rád, kdybyste mi to trochu vysvětlil.

1. Příklad: 50. rovnoběžník je dlouhý 25 tisíc něco... Leží tam Praha. Podlesník je od prahy vzdálený vzdušnou čarou 130 km a svisle nějakých 46 km... 1. O kolik minut výjde slunce dřív v prvním městě, než v tom druhém?
2. Jakou prům. rychlostí bychom museli jet, abychom stihli východ slunce v obou městech?...

Nějaké takové zadání tam bylo. Ještě jeden příklad bych prosil:

Bylo nám zadáno, že kopa je počet 60... prostě něco s 60... a chtěli po nás, abychom určili, kolik to je metrů krychlových, pomohl by mi někdo prosím? Byl bych rád, děkuji předem... :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fote
hodnocení

0x

K poslední otázce: buď to mají zadané blbě (pochybuji), nebo tys to blbě přepsal. Jak chceš předávdět obecně počet něčeho na m^3? Vždyť jde o úplně jiné veličiny. Nechybí ti tam něco?

manasek*
hodnocení

0x

K té kopě.. kdyby se mělo převádět litry na m3... předpokládám, že bylo zadáno něco ve smyslu: máte kopu litrů kolik je to m3. Když vezmee v úvahu, že kopa=60. 1litr=1dm3 tudíž 1m3= 0,001l.

paw*

@manasek 1m^3 je 0.001l? A neni to nahodou naopak? 1m^3=1000l. ptipa 1l=0.001m^3

manasek*

Jé, omlouvám se, zaměnila jsem strany. Samozřejmě místo litru můžeme psát dm3, takže 1dm3/l=0,001m3

fote

No jestli by někdo vymyslel otázkou s kopou litrů, bylo by to na pováženou. Kopu a tucet si dokážou představit u věcí jako vejce, bochník atd., prostě něco "jednotkového". Na objem zase měly jiné jednotky, jako korbel atd.

manasek*

Já si zase nedovedu předtavit, jak jinak přepočítat kopu něčeho jiného, krom jednotek objemu, na m3. A ani tucel litrů něčeho nezní až tak nemožně, tak proč ne kopa?
Nicméně napsala jsem to, co se mi zdálo nejpravděpodobnější. Něříkám, že se nemýlím.

paw*
hodnocení

0x

Ses hlasil na vysokou?

Sel bych na to takto: Zeme se otoci za 24hodin a na 50. rovnobezce ma tedy rychlost 1041.667km/h. Pomunu-li nejake detaily o zakriveni zeme, rozdilne obvodove rychlosti a dalsi detaily, tak vysledek je t=s/v=0.1248hodiny. A to je 7.5 minuty. No a k 2. otazce. Potrebujes za ten cas ujet o kouset delsi drahu nez 130km (preponu z toho troujuhelnika). Cili v=137.9/0.1248=1105km/h.

Mimohodem, ta postrebna rychlost je skoro MACH 1 pri zemi.

Ale pokud se mylim, tak me opravte.Jinak pekne zadani ;).

anonym0002
hodnocení

Hlásím se na gymnázium, nyní tu už nejsou SCIO testy, ale MATT&HARRY, jestli vám to nic neříká, možná vám něco řekne příjmení Zelený. Každopádně jsem rád, že nejsem sám, kdo to neví, na facebooku se to řeší celkem hodně a všichni jsou na to naštvaní, čekal jsem, že tam bude něco ohledně procent, poměrů atd. SCIO testy jsem zkoušel taky a tam jsem byl úspěšný, ale po dnešním dni, kdy jsem totálně asi pohořel z matematiky, už nevím, co si mám myslet. TO zadání jsem si četl několikrát, možná, že jsem se spletl pod nervozitou, fakt nevím.. :(

paw*

No tak v tom pripade by to mohlo byt spravne ;). Pac jinak by se tam dala motat treba uhlova rychlost, kruhova vysec a podobne detaily.

Jestli te to povzbudi, tak vzdy rikam studentum: Co na tom, ze budete mit jednu otazku blbe, kdyz budete mit dobrevsechny otazky ostatni..

anonym0002
hodnocení

Dobře, tak tedy děkuji. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]