Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijímačky

Od: kamyla* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, strašně moc Vás prosím o radu..Zítra dělám přijímací zkoušky a tak jsem si vyzkoušela jedny přijímačky zkušebně a teď bych potřebovala pomoct zda jsou správně. Moji rodiče matematice zrovna moc nerozumí a tak bych Vás chtěla poprosit, zda by jste se nemohli podívat jestli jsou správně.
Strašně moc mi na tom záleží:) Prosím Vás...pomozte.

Děkuji všem a přeji pěkné Velikonoce :-*

Přijímačky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

První chyba je zřejmě u úkolu č. 4. Vychází mi 252. Postupoval jsem jednoduše pomocí rovnice. Pokud vím, že 2/7 z neznámého čísla se rovnají 3/5 ze 120, tak jde z toho snadno udělat rovnice 2/7*x = 3/5*120 a pak se to lehce dopočítá.

Další chyba je u úlohy č. 8. Dle mě je to za B. Obvod 28 dm si vydělím dvěmi, čímž získám 14 dm, což je součet šířky a délky. To rozdělím v poměru 4:3 a výjde 5,6 dm a 4,2 dm. Pak už je z toho jednoduché vypočítat úhlopříčku například pomocí pythagorovy věty. (u2 = a2 + b2)

A u úkolu č. 10 bych řekl, že to bude za B. Řešení viz obrázek:

Přijímačky #2
letch

Podle mě je úloha č. 8 správně, jelikož 14 dm po rozdělení v poměru 4:3 výjde 8 dm a 6 dm.

Našel jsem chybu v úloze č. 3. Vzdálenost 1. a 5. vlaštovky je 420 cm.
420 : 6 = 70
70 : 5 = 350 cm = 3,5 m

No, opravdu ta osmička je správně. Nějakým způsobem jsem zblbnul to rozdělování v poměru. Uznávám svou chybu, ale úloha č. 3 je opravdu 2,8 m, protože těch 420 cm se vydělí sedmi což je těch 70 cm, ale nevynásobí se to pěti, nýbrž pouze čtyřmi, protože mezi 1. a 5. vlaštovkou není 5x ta vzdálenost, ale pouze 4x. (Nakreslete si to.) ;)

doplněno 21.04.14 20:05:

Jak se říká, "Dělat chyby je lidské...". Prostě nikdo není dokonalý.

letch

Také uznávám svou chybu, přepočítal jsem se.

letch

Podle mě je úloha č. 8 správně, jelikož 14 dm po rozdělení v poměru 4:3 výjde 8 dm a 6 dm.

Našel jsem chybu v úloze č. 3. Vzdálenost 1. a 5. vlaštovky je 420 cm.
420 : 6 = 70
70 * 5 = 350 cm = 3,5 m

ffgghg

Já myslela, že je to 420:7? Když je 7 vlaštovek..takže to mám také blbě?:D

letch

Jo :D, ale mám tam chybu má se to vynásobit čtyřmi

Dělit i násobit to musíš počtem vlaštovek mínus jedna. Zkus si nakreslit na papír 7 vlaštovek do řady na drátě. Vzdálenost první a poslední je těch 420 cm, ale když se podíváš na náčrtek, tak kolik částí drátu je mezi vlaštovkami? Pouze 6 viď? A to samé je mezi první a pátou vlaštovkou. Mezi nimi jsou pouze 4 části drátu.

hodnocení

1x

Pokud Vám na tom tak záleží, jak jste dopadla u přijímaček nanečisto? To považuji za průkaznější test, náš mladej na nich byl dokonce dvakrát, ty první u nás na gymplu docela zvoral, takže jsme mu zaplatili doučko, ty další na škole, kam se hlásí dal s přehledem.

Den před zkouškami byste měla spíše relaxovat, než se drtit.

kamyla*
hodnocení

Já jsem právě na přijímačkách na nešisto nebyla! Tohle je pouze stáhlá kopie testu, které byly loni. :)

ahojda
hodnocení

0x

Ahojky, jednu chybu tam máš určitě a to je ta u 4. cvičení. Správná odpověď je B, protože 120/5=24 a 24*3=72. Protože tři pětiny znamená to číslo děleno jmenovatelem a výsledek krát čitatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]