Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Já tady nechci otravovat se zbytečnostmi, ale mě to moc trápí. Jde o školu. Můj sen byl vždycky stát se herečkou, spisovatelkou/scénáristkou, režisérkou.. Prostě něco v tomto oboru. Jenže já byla vždycky takový ten typ.. Flákač. Bylo mi jedeno jaký mám známky a vůbec se divím, že jsem se vůbec dostala do sedmé třídy, protože já se na to učení naposledy koukla asi ve druhé. Ale problém je, že už zbývají jen dva měsíce (+-) a já nemám totální šnaci dohnat učení. Propadám z Anglického jazyka, matiky a dějepisu. Mám pocit, že ten Anglický jazyk jsem si opravila, protože už jsem napsala tři testy, ketré dopadly výborně, ale s tou matikou a dějepisem je to hrozný. Já jsem schopná se to naučit, ale nevím či mám ještě šanci. Já jsem se teda snažila nse učit, několikrát jsem si ten dějepis četla, ale mě, když ta určitá látka nezajímá, tak si to strašně těžko zapamatovávám až to někdy není možné si to zapamatovat.. A pokud budu dělat opravky mám tu dotaz. Jak to probíhá? Strašně se toho bojím, protože já vím, že nejsem hloupá, že jsem jen líná. A jak probíhají zkoušky na konzervatoři? A koukají se na konzervatoři na známky ze Zš? A jakou mám šanci, že se tam vůbec dostanu? Předem děkuji za odpověď.. Marie Šmídová 13 let.
Ahoj, nikdy není pozdě. Pozitivní je, že si uvědomuješ své rezervy. Je vidět, že jsi chytrá, když jsi si opravila tu angličtinu. Teď ještě ty ostatní předměty. Pokud to nezvládáš sama, zkus se domluvit s nějakou spolužačkou, že byste se učily dohromady. Zkuste si udělat na ten dějepis nějaké zábavné kvízy, hledejte na internetu, aby vás to bavilo, pak vám to půjde lépe.
Jak probíhají opravky Ti řeknou ve škole. Ale pokud se do toho pustíš hned zítra, určitě to doženeš. Máš úžasnou motivaci - konzervatoř. Mysli na to, když se Ti do učení nebude chtít. Vyrob si třeba nějakou koláž a pověs si jí nad svůj stůl, abys na ni viděla. Bude Ti to neustále připomínat, čeho chceš dosáhnout.
Nenech lenost zvítězit. Za každou hodinu učení si naplánuj nějakou malou odměnu - něco dobrého, film v TV, atd., atd. prostě si na sebe musíš vymyslet fígle, které budou fungovat. Prostě jdi za svým snem pomalu, ale jistě - STEP BY STEP... Uvidíš, že se výsledky brzy dostaví.
Mnoho štěstí, věřím, že to dokážeš!
Souhlasím s Limoskou. Moje kamarádka na základní škole měla trojky a čtyřky, na učení kašlala, ale měla velký cíl: stát se zubařkou. Nevím, co se stalo, ale ze dne na den se začala učit. Učila se normálně do školy a večer u televize pokud zbyl čas tak i starší učivo, na které jinak nemyslela. Výsledek? Průměr v 8. ročníku nebyl hezký, ale v 9. ročníku se výrazně zlepšila. Momentálně studuje 3. ročník na gymnáziu, kde má na vysvědčení dvojky maximálně trojky. A pořád jde za svým stejným snem: zubařinou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.