Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijímací zkoušky-Scio-nevím si rady

Od: adelao odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,nevím si rady z touto ulohou,pomůžete mi prosím?Já si myslím,že je to D-nevím to jistě.

Přijímací zkoušky-Scio-nevím si rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak tomu zadání rozumíte? V tom je základ. Možná může být to zadání trochu nejasné, ale ne zas tolik. Prostě jakýsi násobek x (jaký násobek, to je právě to , co máme zjistit, mluví se tam o pětinásobku, ale pak jsou tam ještě procenta, a to je zase nějaký násobek) je roven jinému násobku y, tedy ax = by, a =?, b=?. Když spočtete a a b, tak potom x = y*b/a a z toho odpověď najdete. Já to nepočítal, ani odhadem, takže jediné, co jsem schopen takhle spatra říci, je to, že odpověď D je špatně (nezapomínejte, že dle zadání je x kladné!),

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]