Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji najít to spravné přídavné jméno, jedná se vždy o lidskou vlastnost a je poměrně důležité, aby to znělo co možná nejvýstižněji. Napadají mě ale taková, která to 100%ně nevystihují a ani slovník synonym mně zatím nepomohl.
1. přídavné jméno: osoba, která se vždy zaměří na jeden cíl a tomu se naplňo věnuje, nemyslí na nic jiného než danou práci a její soustředěnost je perfektní, v příběhu není schopna dělat více věcí naráz, navíc je poměrně inteligentní a v naprosté většině je s danou prací úspěšná
2. přídavné jméno: osoba, která si lidově řečeno nenechá srát na hlavu, je to poměrně veselá postava do doby, než ostatní účastníci překračí hranice, potom má takové ostré, nevybíravé, pichlavé poznámky; v případě, že není nasraná je tedy taková poklidnější-usmívající se, avšak i přesto je sebejistá a dokáže odmítnout a bojovat za svá i cizí práva
_________
Napadá mě toto, ale není to to pravé, co bych si představoval.
1.: cílevědomá, soustředěná, rozhodná
2.: sebejistá, suverénní, výbojná
Čeština má tolik krásných tvarů a mně samotnýmu vadí, že si na všechny nemůžu vzpomenout. Třeba vám to jde lépe. Dík!
Dobrý den, tak nevím, ale poznal jsem se v obou možnostech . Zkusím ještě vložit něco smysluplnějšího později (pokud dostanu nápad). Ale, v podstatě bych to ponechal dle Vás. Zdravím!
Zdá se, že v prvním případě jde asi o muže a v druhém případě spíše o ženu .
Já si myslím, že jedním slovem nelze vyjádřit každou z dlouze popisovaných vlastností. Ten první, ten je kapku jako problémem naprosto pohlcený člověk s jednostranným zaměřením, neschopný širšího vnímání. Ten druhý, ten je zpočátku asertivní, ale jen do určité míry, hodně se ovládající člověk. Neříkám, že mám byť zčásti pravdu, protože těch pohledů a pojmenování může být mnoho a klidně ani jedna ty lidi nebude vystihovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.