Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na Jakou střední mám jít?

Od: jackskate* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mohli byste mi poradit je mi 13 jsem v 6 třídě možná je ještě brzo se rozhodovat ale rád bych měl typ "mám velké znalosti o autech auto sám na letišti řídím už 11 měsíců a jde mi to" ale nevím na jakou střední známky nemám tak špatní

díky za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

0x

záleží na tom co chceš dělat... Střední škola dopravní třeba... nebo automechanik, autotronik...?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, asi je to opravdu brzo, ale nejspíše by byla vhodná Střední průmyslová škola strojní.

Také podle toho, jaké jsou možnosti studia ve Vašem bydlišti. Nebo učební obor automechanik.

Zdravím!

hodnocení

0x

ještě je trochu brzy, nicméně přemýšlet o výběru SŠ můžeš. Co radí rodiče a výchovný poradce na škole?

Je dobré si ujasnit, zda chceš učební nebo maturitní obor. Učební končí výučním listem a pro získání maturity je pak nástavba (takže můžeš mít výuční list i maturitu).

Po maturitním oboru je vyučení trochu složitější...chodit znova na denní s -náctiletými není ideální. Když chce maturant získat výuční list spíš se využívá zkrácená forma studia, která je omezená výběrem oborů a nížší dostupností.

V dnešní době si může šikovný vyučený vydělat dost peněz, víc než třeba maturanti z administrativních oborů, kteří tvrdnou na pracáku.

figurek*
hodnocení

0x

co takhle nějaká automobilová průmyslovka?

Zkus zadat do vyhledávače průmyslová škola automobilní. Mě vyskočilo 55 tisíc odkazů.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Přemýšlet teď, kdy máš známky pouze z prvního pololetí 6. třídy je brzo. Určitě je dobré vědět, kterým směrem chceš jít, ale přímo školu (obor) si ještě nevybereš. Ony totiž známky dokážou nejen otevřít dveře na danou školu, ale také je zavřít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]