Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Scio-přijímací zkoušky

Od: koluik odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,mám problém stímto-mám najít co nejpodobnější dvojici- úder:podlitina a)cukr:laskomina b)ošetření:modřina c)salám:uzenina d)láva:vyvřelina e) žár:spálenina Já si myslím,že je to odpověď za e)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mon*
hodnocení

0x

Jo, správně je za e).

hodnocení

0x

Já bych tedy řekla, že je to spíš za d) - láva:vyvřelina

doplněno 13.04.14 05:34:

Spálenina je důsledkem žáru; rozhodně to nejsou totožné výrazy.

no právě - spálenina je důsledkem žáru, stejně jako podlitina je důsledkem úderu. proto bych taky volila za e. o vyvřelině bych neřekla, že je důsledkem lávy, proto tuto odpověď nepovažuji za správnou.

Asi záleží, co se myslí tím "co nejpodobnější dvojice" *nevi* Já jsem to pochopila tak, že ze všech dvojic se má vybrat ta, kde mají ty dvě slova co nejpodobnější význam...

doplněno 13.04.14 09:36:

Ano - máte pravdu. Špatně jsem si přečetla zadání. takže se omlouvám za zmatečnou informaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]