Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukol na informatiku

Od: kunks odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,prosím poradíte mi prosím s tímto ukolem VŮBEC NEVÍM KDE TO MÁM V POČÍTAČI HLEDAT DEJTE ALSPON NĚJÁKÉ PŘÍKLADY.

zadání:

Přehledně zpracujte v textovém editoru, jaké programové vybavení máte na svém domácím počítači

Uvedeno bude:

* operační systém, verze, service pack

Další nainstalované programy:

* internetový prohlížeč

* kancelářský balík

* poštovní klient

* program na přehrávání videa

* program na zpracování fotografií (obrázků)

* popř. další užitečné programy, které používáte

U všech nainstalovaných programů bude uvedena jejich verze a k čemu slouží, popř. k čemu konkrétně je používáte vy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

To je pěkně tupé zadání! Např. žádné service packy pro můj operační systém neexistují.

K programům: Když si spustíš program (editor obrázků, internetový prohlížeč, ...), tak obvykle v menu v položce nápověda je "O programu" (nebo něco podobného) a tam bývají název a verze napsané.

Operační systém MS WIN by mohl mít o sobě cosi napsáno v ovládacích panelech, v okně systém. Prohledej, určitě objevíš.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nainstaluj si program SIW a ten ti o tvém PC poví všechno.

iz*
hodnocení

0x

Zajímalo by mne, jak by se pan učitel tvářil, až bych mu vysvětlila, že ne pro všchny OS existují SP, že ne každý má v PC kancelářský balík (spoustě lidí stačí textový a tabulkový procesor), že s e-mailem pracuji výhradně ve webovém rozhraní (nepoužívám žádného klienta), že na PC nesleduji videa a pro obrázky používám Photo Filtre (nebo je upravuji jinde) ...

K dotazu: Nikdo z nás neví, jaký OS používáš, jaký k němu máš SP, zda používáš kancelářský balík a e-mailového klienta, ... To musíš zjistit sám ve svém počítači.

Každopádně nedoporučuji uvádět nelegální OS a SW. Škola by sice nikde nic hlásit neměla, přesto bych doporučila uvést pouze OS/SW, k němuž máš platnou licenci.

elisek1988*

Učitel zjevně vychází z toho, že většina PC uživatelů používá OS Windows.

Klienta pro poštu skoro nikdo nepoužívá, to je fakt, ale firmy ho používají určitě, tak se o něm musí něco naučit.

A pochybuji, že by tazatel měl uvádět jakkákoliv sériová čísla Windowsů, takže i kdyby byly nelegální, uvedl by je "Windows 7 Home Edition" například.

A hlavně, jestliže tazatel (tedy uživatel) nezná ani údaje o svém PC, snad nevěříte, že by byl schopný nainstalovat a zprovoznit nelegální windows. Podle mě by ani nevěděl, kde ho sehnat. Teprve se učí :)

iz*

Ale od toho je přece škola! Ta musí žáky/studenty naučit pracovat s SW, který budou později potřebovat pro svou práci. Škola nesmí po nikom vyžadovat, aby si domů pořizoval drahý komreční OS a nebo SW. Pokud je doma někdo nemá, nemůže je logicky ani uvést jako vybavení svého PC.

Mimochodem škola musí v takovém případě umožnit např. vypracování úkolů na školních počítačích.

A neměla jsem na mysli ani tak nelegální OS nebo kancelářský balík, ale cracknuté hry. Možná by Vás překvapilo, kolik lidí, kteří nedokáží nainstalovat téměř nic, takové hry má ...

elisek1988*
hodnocení

0x

Najít položku Počítač, nebo Tento počítač (dle verze Windows, neb nepředpokládám, že máte jiný systém), pravým tlačítkem myši a v roletce vybrat položku "vlastnosti". Zde bude uveden operační systém a Servis Pack.

Internetový prohlížeč - to v čem si prohlížíte webové stránky, např. Mozilla, Google Chrome, Internet Explorer.

Kancelářský balík - nejčastější Microsoft Office - verze 2007 nebo 2010 (nejčastější)

Poštovní klient - Microsoft Outlook (součást Microsoft Office)

Program na přehrávání videa - Windows media player

Program na zpracování fotografií - Microsoft Office Picture Manager (součást Microsoft Office), ale můžou být i porkočilejší grafické programy (Gimp, Photoshop)

Další užitečné programy - veškeré programy Vašeho PC se dozvíte pomocí ovládacích panelů a funkce Přidat či odebrat programy (nebo možná Odebrat či přidat), nebo Proramy a funkce (dle verze Windows), zde se dozvíte i verze nainstalovaných programů

buss
hodnocení

0x

Proč chceš něco hledat, ty máš vědět co máš ve svém počítači nainstalované, zkopírované. Co tak zkusit ovládací pamely/programy ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]