Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,prosím poradíte mi prosím s tímto ukolem VŮBEC NEVÍM KDE TO MÁM V POČÍTAČI HLEDAT DEJTE ALSPON NĚJÁKÉ PŘÍKLADY.
zadání:
Přehledně zpracujte v textovém editoru, jaké programové vybavení máte na svém domácím počítači
Uvedeno bude:
* operační systém, verze, service pack
Další nainstalované programy:
* internetový prohlížeč
* kancelářský balík
* poštovní klient
* program na přehrávání videa
* program na zpracování fotografií (obrázků)
* popř. další užitečné programy, které používáte
U všech nainstalovaných programů bude uvedena jejich verze a k čemu slouží, popř. k čemu konkrétně je používáte vy.
To je pěkně tupé zadání! Např. žádné service packy pro můj operační systém neexistují.
K programům: Když si spustíš program (editor obrázků, internetový prohlížeč, ...), tak obvykle v menu v položce nápověda je "O programu" (nebo něco podobného) a tam bývají název a verze napsané.
Operační systém MS WIN by mohl mít o sobě cosi napsáno v ovládacích panelech, v okně systém. Prohledej, určitě objevíš.
Zajímalo by mne, jak by se pan učitel tvářil, až bych mu vysvětlila, že ne pro všchny OS existují SP, že ne každý má v PC kancelářský balík (spoustě lidí stačí textový a tabulkový procesor), že s e-mailem pracuji výhradně ve webovém rozhraní (nepoužívám žádného klienta), že na PC nesleduji videa a pro obrázky používám Photo Filtre (nebo je upravuji jinde) ...
K dotazu: Nikdo z nás neví, jaký OS používáš, jaký k němu máš SP, zda používáš kancelářský balík a e-mailového klienta, ... To musíš zjistit sám ve svém počítači.
Každopádně nedoporučuji uvádět nelegální OS a SW. Škola by sice nikde nic hlásit neměla, přesto bych doporučila uvést pouze OS/SW, k němuž máš platnou licenci.
Učitel zjevně vychází z toho, že většina PC uživatelů používá OS Windows.
Klienta pro poštu skoro nikdo nepoužívá, to je fakt, ale firmy ho používají určitě, tak se o něm musí něco naučit.
A pochybuji, že by tazatel měl uvádět jakkákoliv sériová čísla Windowsů, takže i kdyby byly nelegální, uvedl by je "Windows 7 Home Edition" například.
A hlavně, jestliže tazatel (tedy uživatel) nezná ani údaje o svém PC, snad nevěříte, že by byl schopný nainstalovat a zprovoznit nelegální windows. Podle mě by ani nevěděl, kde ho sehnat. Teprve se učí
Ale od toho je přece škola! Ta musí žáky/studenty naučit pracovat s SW, který budou později potřebovat pro svou práci. Škola nesmí po nikom vyžadovat, aby si domů pořizoval drahý komreční OS a nebo SW. Pokud je doma někdo nemá, nemůže je logicky ani uvést jako vybavení svého PC.
Mimochodem škola musí v takovém případě umožnit např. vypracování úkolů na školních počítačích.
A neměla jsem na mysli ani tak nelegální OS nebo kancelářský balík, ale cracknuté hry. Možná by Vás překvapilo, kolik lidí, kteří nedokáží nainstalovat téměř nic, takové hry má ...
Najít položku Počítač, nebo Tento počítač (dle verze Windows, neb nepředpokládám, že máte jiný systém), pravým tlačítkem myši a v roletce vybrat položku "vlastnosti". Zde bude uveden operační systém a Servis Pack.
Internetový prohlížeč - to v čem si prohlížíte webové stránky, např. Mozilla, Google Chrome, Internet Explorer.
Kancelářský balík - nejčastější Microsoft Office - verze 2007 nebo 2010 (nejčastější)
Poštovní klient - Microsoft Outlook (součást Microsoft Office)
Program na přehrávání videa - Windows media player
Program na zpracování fotografií - Microsoft Office Picture Manager (součást Microsoft Office), ale můžou být i porkočilejší grafické programy (Gimp, Photoshop)
Další užitečné programy - veškeré programy Vašeho PC se dozvíte pomocí ovládacích panelů a funkce Přidat či odebrat programy (nebo možná Odebrat či přidat), nebo Proramy a funkce (dle verze Windows), zde se dozvíte i verze nainstalovaných programů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.