Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, našel by se tu někdo, kdo by mi dokázal úplně polopaticky vysvětlit, jak funguje maturita? Hlavně mě zajímá, kolik předmětů si vybírám ve školní a státní maturitě a z jakých můžu vybírat, jak je kombinovat. Zajímá mě to dost pedčasně, maturuju až za dva roky, ale ráda bych se začala pomalu rozhodovat Krásný den a děkuju moc
Na školní část maturity se musíš zeptat ve škole, za 2 roky může být změna. Školní část maturity si určuje každá škola sama.
U státní maturit se myslím ještě taky neví, co bude za dva roky. Zatím je povinný čj a jako druhý předmět na výběr mezi cizím jazykem a matikou. Z čj+cizího jazyka je ústní část, didaktický test, sloh. Z matiky je pouze písemný test
novinky ohledně státních maturit se dávají na novamaturita.cz/...
Letos jsou dva předměty ve státní a dva v profilové (školní) části. Tedy celkem čtyři. Ovšem zatím není jistá podoba maturity příští rok natož za dva roky. Ovšem vše se včas dozvíš, neboj.
Mluvilo se až o 6 předmětech - 3 + 3, ovšem nikdo neví, zda k tomu dojde. Mluvilo se o povinné matematice, ale vzhledem k tomu, že 2/5 lidí propadá (a toho se taky neboj, ten test není těžký, schválně si ho zkus teď a nelekej se, že něco nedáš, tets je na webu www.novamaturita.cz... za 17 bodu máš 4 a prošla si - že to není bůh ví jaký výsledek neřeš, máš pořád dva roky a cca půlku učiva před sebou)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.