Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám panickou hrůzu z tělocviku

Od: navsechnoleva odpovědí: 2 změna:
Ahoj, mám děsnej strach z tělesný výchovy - v PO. Tohle pondělí jsem necvičila (bolelo mě břicho, dámy chápou), to předtím ano. HrálY (holky) jsme něco s míčem a já moc nechápala, co se tam má dělat. Učitelka to vysvětlovala, ale já zrovna nějak nevnímala... a prottože jsem půl rok předtím ze zdrav. důvodů necvičila, hold se mi to vypařilo z hlavy. A pak tam na mě v tělocvičně skoro každej řval, někdo se smál a já se tam,málem sesypala. Když se střídalo, zdrhla sem do šaten a tam brečela - nešlo to zastavit, jsem totiž děsně vnímavá - až k slzám. Teď mi třeba oči vlhnou zas, jak na to vzpomínám. Došla tam spolužačka a řekla, že jí to taky nejde, tak ť se panebože uklidím, napila se a šla zpátky. Jenže jí se nikdo nesmál a já mám smích davu spojenej se šikanou (kdysi.. stejnej kolektiv, stejnej předmět - ony ani neví jak mi ubližovaly), jeli mířenej na mě. Takže tak, ale to sem jí říct nemohla... prottože sem nechtěla a ni mi nešlo mluvit, sem byla ráda, že přes ty slzy vidím a jdee mi vůbec dejchat. Učitelka tam pak došla taky a řvala na mě že sem hysterická a ať padám hrát. Jenže to nešlo... tak jsem odmítala a asi o byla drzá. Když nad tím zpětně přemýšlím, to sem nebyla snad ani já... Teď se děsně bojim, že zas budeme hrát nějakou míčovku a všichni we mi budou smát, až to poseru což určitě udělám :( neuhnu před míčem, nechytnu ho, nedám koš, nepřehodím, neudržím see na tyči, natož abych vylezla, k tomu mám v sobě ten odpor k tomu dyž se mi někdo směje a moje nej kamarádka je z tv osvobozená (nechodí ani do tělocvičny, jde prostě domu), takže mě ani nemá kdo podržet :((((( strašně se bojím, šíleně moc, už teď sem nervní.. nejradši bych si zpřelámala hnáty, ale to asi ne no :( děsně se klepu, sem klasická buchta, na tv úplně levá a naše nechutná tlustoprdka učitelka považuje za nezbytně nutné přehodit půlku tělocvičny :( a když jí řeknu, že se bojím něco udělat, ona mě nutí to zkusit, ale jak, když se klepu... :( je to utrpení, nechápu k čemu ten zamrvenej tělák je... dvouhodinovka stresu, kdy osmdesátikilová holka poslouchá, co všechno dělá blbě, i když to dobře nikdy dělat nebude, ji fakt zhubnput nepomůže... koho tv baví, má si hrát po škole.. kdo je obézní a chce s tím něco dělat, existuje taková budovna jménem posilovna.. tak k čemu?!?!?!?!?! :-I
Mně je 14 a chodím do osmý... postavu mám,normální mimochodem...
Prosím pomozte mi jak se přestat bát :(((((

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Každému nejde něco jiného, někomu matika, jinému čeština, tobě holt tělák. Jak se přestaneš bát? Tím, že se do toho vrhneš po hlavě a zkusíš zamakat. Nevěřím, že jsi fakt tak neschopná, že nehodíš míčem¨a nechytíš ho. Chytat míč umí i děti ze školky. U nás taky leckdo nedal koš, neuměl volejbal, šplhat po tyči... a každý to bral docela sportovně, a pokud ne, tak to aspoň nijak nekomentoval a potichu se snažil.

Je sice demotivující a blbý, když na tebe učitelka zvedá hlas, ale co má dělat? Vidí, že nic neděláš, nesnažíš se a hned se rozbrečíš. Vžij se taky do její situace - má tě na celou hodinu posadit, když ostatní cvičí? Pak by to chtěl každý druhý.

Tak hlavu vzhůru a trochu se snaž. Když se ti něco nepovede, tak se tomu zasměj a nedělej z toho takový drámo;).

iz*
hodnocení

0x

Promluv si s třídní učitelkou a tělocvikářkou, s oběma najednou. Vysvětli jim to, co tady nám a společně určitě nějakou cestu najdete. Tu třídní si k tomu určitě přiber, "podrží" tě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]