Nejste přihlášen/a.
Ahoj, počítám tu zkušební příjmačky z matematiky.. Vypočítal jsem jeden příklad a vyšel mi výsledek ale nevím zda-li je to dobře..
Zadání- Notebook byl z původní ceny 18 500kč zlevněn na 14 800kč. Kolik % činila sleva?
Výsledek mi vyšel 80%. Podle mě je to blbost aby byla tak vysoká sleva..
Je to dobře? Nebo špatně? Když by to bylo špatně, jak to vypočítat? Děkuji
Výsledek i postup už tedy víte, já bych se jen zeptal (tak obecně), proč málokdo sáhne ke zkoušce. Zde konkrétně bych se zeptal, kolik je 80% z 18 500 (je to samozřejmě [18 500/100]*80 = 14 800 , což není sleva ale cena po slevě) a už bych ciděl, že to mám blbe, ne proto, že sleva 80% nemůže být — v úloze může být třeba sto procent — ale proto, že výsledeknesouhlasí.
Dobrý den, myslím, že je to špatně - já bych řekl, že sleva je 20 procent. Zdravím!
doplněno 05.04.14 16:56:Já jsem postupoval stejně jako kolega - žádné odečítání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.