Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvadratická rovnice

Od: ano* odpovědí: 8 změna:
Dobrý večer.
Mohly by jste mi prosim poradit?
3x na druhou -8=0
6x na druhou +5=0
Mohly by jste mi prosím poradit? Stačí jen ten první příklad. Nějak jsem se zamotal.
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dida*
hodnocení

1x

3x na druhou = 8

8 vyděl 3 a odmocni

ano*
hodnocení

To je celé? To se mi zdá až moc lehké.
hm*

Však na tom taky nic těžkého není. Mně by ale zajímalo, jak vyřešíš ten druhý příklad. Napíšeš sem svoje řešení?

doplněno 04.04.14 23:00:

Ten příklad z 22:33 máš asi dobře. A proč se vlastně ptáš? Vás neučili ověřit si výsledek zkouškou?

ano*
hodnocení

Ten druhy vyjde jako prázdná množina.
ano*
hodnocení

Je to správně?

Je, tedy pokud pracujeme s reálnámi čísly. Rovnice má komplexní kořeny ±i sqrt (5/6), což ovšem neleží v množine reálných čísel.

ano*
hodnocení

Ještě se zeptám.
64x na druhou-16x - 35 =0
X1 = 7/8
X2 = - 5/8
Mám to dobře?

Stačí ydělat zkoušku – uvedené hodnoty dosadit do rovnice – abych se přesvědčil, že ano. (Podtržítko má být n-dash, nevím, proč se mi to přetváří.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]