Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zviditelnit?

Od: sarii odpovědí: 3 změna:

Potřebovala bych poradit, jak se ve škole zviditelnit. Tedy konkrétně před jednou učitelkou. Chtěla bych aby si mě všimla!
Jsem na její předmět nejlepší ze třídy, když jsme jí dostali, pořád mě jen chválila. Teď už si asi prostě zvykla, že mám samý jedničky. A jsem pro ní poslední dobou vzduch! :(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nechtěj být středem něčí pozornosti. Buď ráda, že Ti učení jde. Ber to z té druhé strany - jsi pro učitelku studentka (žákyně) jako každý jiný ve třídě a kolektiv se na Tebe nedívá tudíž přes prsty. Nejde pořád dokola chválit jen jednoho člověka. Jistě jde učení dobře i jiným. Nechtěj být učitelčin mazánek. Usilovat o něčí přízeň za každou cenu není dobré. A pokud jsi pro učitelku poslední dobou vzduch, nemůže to souviset s tím, že usiluješ o její přízeň až moc a jí to může být nepříjemné? Viz.:

poradte.cz/...

martinaa*
hodnocení

0x

Zaručeně se zviditelníš, když se na předmět vykašleš a začneš mít pětky. Určitě se tě všimne.

Jedničky máš, co bys ještě chtěla? V životě tě nebude pořád někdo chválit.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Myslím, že o tobě ví, ale chce dát také příležitost jiným žákům, Pokud se ptá a vidí, že se hlásíš, tak ví, že to víš, ale vyžaduje i práci od ostatních. Musíš to respektovat.

Seš nejlepší, seš. Co chceš ještě víc? Proč chceš být středem pozornosti.

A jinak říct - jsem v něčem nejlepší zná... tak trochu divně. "Myslím, že jsem v tom dobrá a lepší než ostatní." zní lépe. Za pár let půjdeš někam na pohovor žádat o práci a pokud řekneš, že seš nejlepší, tak se ti dvěře možná docela zavřely. Ono to totiž zní jakoby ses docela povyšovala nad ostatní. Takže na to pozor. A stejně pozor s "být středem pozornosti" - nekončí to dobře.
Pokud ti něco jde, věnuj se tomu, ale nezapomínej i na ostatní. Všestranost je potřeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]