Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mám ukonceny 4.rocnik Střední zdravotnické školy -maturitni zkousku jsem neslozila a pak se na opakovani vyprdla.Momentalne jsem na materske a premyslim o dodelani maturity JENZE, studium potrebuju dalkově a na stejnou skolu me nevezmou jsem ze skoly 5 let.Tak nevim jak tuto situaci resit,kdyz mam ukonceny 4.rovnik tak muzu vykonavat Osetrovatele jenze nemam zadny vyucni list nebo neco podobneho tudit me na uradu prace budou vezt jen s ukoncenym zakladnim vzdelanim.Moc to nechapu.Nemate nekdo prosim s timto zkusenost?
Dobrý den, střední zdrav.škola - myslíte sestru nebo asistenta? Pokud sestra, je to špatný, pokud asistenta, nevím, proč by měl být 5 let nějaký limit.
doplněno 01.04.14 20:11:Ale ano, dá se studovat dálkově. Odkud jste?
doplněno 01.04.14 20:13:Už čtu níže, že jste z Přerova. Nevím, jak je to v Přerově, ale v Praze se asistent dá studovat dálkoě bez problémů na SZŠ Ruské...
ano,mam ukonceny 4.rocnik asistenta ..jenze tato skola se neda studovat dalkove a na denni studium nemuzu kvuli diteti.A pochybuju ,ze bych si mohla jen tak nakracet k maturite a opakovat 1 predmet ktery jsem neudelala jen tak po x letech navic kdyz jsou ted maturity statni ..Nebo jak jste to myslel ten limit?
maturitní zkoušku dle současného školského zákona lze vykonat nejpozději do 5 let od úspěšného ukončení posledního ročníku vzdělávání ve střední škole. Teď byste se mohla hlásit ke zkoušce podzimní, jenomže to už zřejmě bude 6 rok od ukončení sš. Škoda, že jste prošvihla jarní termín
Máte ukončené středoškolské vzdělání bez maturity (což je celkem nanic a na úřadu vás můžou vést jako ZŠ)
Teď je třeba dálkově zopakovat poslední ročník studia a pak máte na maturitu další 3 pokusy. Ředitel nové školy vám uzná původní studium a nastoupíte do matur. ročníku. !Pozor, studium lze uznat pouze do 10 let od ukončení studia. Na pracáku by se dal udělat rekvalifikační kurz pracovník v sociálních službách. Pokud budete potřebovat kvůli práci, lze se přihlásit jako samoplátce. Ošetřovatel je učební obor, který trvá 3 rok, a dá se rovněž studovat dálkově
Odkud jste? Dalo by se pohledat v databázi škol
doplněno 01.04.14 19:42:zdrav. asistent se dá studovat dálkově na těchto školách infoabsolvent.cz/...
doplněno 01.04.14 19:58:Ošetřovatel se dá dálkově studovat pouze na 3 školách v republice (Ostrava, Jihlava/.... Možná by vám též uznali část přechozího studia a mohla jste nastoupit do vyššího ročníku, záleží na řediteli školy. Místo maturity získáte výuční list
Děkuji za hezkou odpoved,.Ja se v tomhle vubec neorientuju nevim jak je to brany,podle me jsem byla studentem do zari 2009,jelikoz v zari jsem delala opravnou maturitni zkousku a tu jsem neslozila..Pak jsem mela termin lednovy na ktery jsem se vykaslala a pak to neresila jelikoz jsem pracovala..ale ucitelka mi rekla,ze staci ukonceny 3.rocnik zdravotnickeho asistenta a muzu vykonavat toho osetrovatele jenze neni to podlozeny zadnym papirem jen vysvedcenim z 3.rocniku coz na tom pracaku me budou vezt jako s ukoncenym zakladnim vzdelanim...nevim kam bych mohla do 4.rocniku zdravotnickeho asistenta nastoupit dalkove,nikde dalkovy studium neumoznuji
jsem z Přerova ,ale budeme se stehovat do Jihlavy.Tu maturitu bych moc chtela dodelat,jen nevim jak postupovat jestli musim proste stredni skolu zacit od 1.rocniku nebo jak to je
kdybych mela aspon vyucnak tak bych si mohla dalkove za tri roky maturitu dodelat,ale takhle asi az za 5 let kdybych musela zacit od zacatku
Ne! Do 10 let od ukončení studia vám stačí zopakovat poslední ročník a můžete jít k maturitě. Počítá se školní rok, ve kterém jste absolvovala poslední ročník sš...dle vaší odpovědi usuzuji 2008/9 (máte uvedeno na vysvědčení z posledního ročníku)...tudíž jste se mohla naposledy hlásit k maturitě v letošním školním roce, propásla jste (poslední temín bylo dát přihlášku k jarnímu termínu maturit)
Zopakujte na nové škole poslední ročník studia a máte znovu 3 pokusy na maturitu. Nejbližší škola od Jihlavy je Střední zdravotni/...
Pokud se na maturitu necítíte a chtěla byste získat výuční list z oboru Ošetřovatel, máte školu přímo v Jihlavě. Jelikož se jedná o učební obor, nikoli maturitní, záleží na řediteli školy, zda vám uzná část předchozího studia
doplněno 01.04.14 20:14:odkazy které uvádím jsou na školy s dálkovým studiem obory Zdrav. asistent a Ošetřovatel
doplněno 01.04.14 20:25:večerní studium je velmi podobné dálkovému, takže by to nemělo nějak zásadně vadit. Ještě je důležité, které ročníky běží, někdy nebývají všechny, však se poptáte a nastoupíte do nejvyššího ročníku, který bude otevřen
Ja jsem asi hloupá,ale i na stranach te školy ve Žďáru vidim pouze denni nebo vecerni studium ..nejvice se bojim asi praxe ani ne tak toho uceni,vubec nevim jak se to proste bude brat nevim ktera varianta by byla pro me nejlepsi
ach jo,ta zdravka je na prd,ze je to tak komplikovany a ty obory dalkove fakt nejsou ..zkusim se zeptat v tom Žďaru,ale jinak nevím
Tak si to shrneme... Začala jste studovat zdravotnického asistenta, ukončila jste čtvrtý maturitní ročník, tudíž máte závěrečné vysvědčení, ale nesložila jste maturitu, protože jste nezvládla jeden předmět. Teď už jste 6 let po škole, což je pozdě, protože musíte maturitu dodělat nejpozději 5 let po přerušení studia. Chápu dobře? Takže máte jen jednu jedinou možnost. Jančák Vám poslala odkazy na střední zdravotnické školy, kde se dá zdravotnickýá asistent vystudovat dálkově. Tudíž podle máte jen jednu možnost, jelikož je to studium na pět let, ale Vy už to vlastně máte dokončené, ale nemáte tu maturitu, radím Vám, přihlašte se od září do posledního, pátého ročníku a dojděte v něm k maturitě. Ale budete muset odmaturovat už státní maturitu, což je Český jazyk a cizí jazyk. Tu školní Vám možná uznají, pokud je podobná, jako byla ta Vaše. Víc už Vám tady asi neporadíme... Napiště mail do nějaké z těch škol...
Moc děkuji,už jsem to pochopila.Zkusim napsat emaily do tech skol a snad se postesti,kdyz ne tak nevim
večerní studium je téměř stejné jako dálkové (obojí může být třeba 1x týdně)..záleží opravdu na škole jak si to rozvrhne
jasny no ,napsala jsem do toho zdaru a uvidim ...ostatni skoly co umoznuji dalkovy studium jsou silene daleko
Určitě dám,moc děkuji za pomoc.Jinak co byste dělala v mém případě kdyby to nevyšlo? Začala novou střední školu dálkově? Je to na prd,tenkrát pro mě bylo důležitý pracovat a ne studovat.Ted je to bohuzel jinak a slozitejsi
druhá možnost je večerně ošetřovatel v Jihlavě, příbuzný obor - mohla byste zažádat jít hned do 3. ročníku. Třetí možnost přihlásit se na jiný obor dálkově a nechat si uznat část předchozího studia, v případě jiného oboru děláte rozdílové zkoušky za všechny předměty které jste v předchozím studiu neměla (platí i pro obor ošetřovatel ale tam moc rozdíly nebudou)
ale tak jestli paní ukončila všechny čtyři ročníky zdravotnického asistenta, tak už kvalifikaci na výkon povolání ošetřovatele má. jít ho teď někam studovat by byla zbytečná ztráta času. spíš bych se na jejím místě zaměřila na dodělání maturity. když už prošvihla termín k maturitě, tak bych se přihlásila znova na zdravotnického asistenta a pokusila se dohodnout nástup rovnou do vyššího ročníku.
kvalifikaci mozna jo,ale nemam zadnej papir jen vysvedceni...a na ÚP vedena se zakladnim vzdelanim ..
ÚP Vás vede správně, pokud v maturitním oboru nesložíte maturitu, máte pouze základní vzdělání (= nemáte ani kvalifikaci, tu získáte až s maturitním vysvědčením). Jancaak Vám radí dobře, zkuste to večerní studium posledního ročníku, budete pak mít další 3 pokusy na složení maturity.
To jsem nevěděla, kvalifikaci na ošetřovatele máte sice splněnou i se základním vzděláním. Pro sš vzdělání ale potřebujete mít výuční list nebo maturitu. Máte zš + odbornou způsobilost ošetřovatele
úspěšné absolvování 4 ročníků studia oboru zdravotnický asistent opravňuje k výkonu povolání ošetřovatele bez jakýchkoliv dalších potvrzení. Pokud tedy někdo neuspěl u maturitní zkoušky, může povolání ošetřovatele ihned vykonávat
zákon č. 96/2004 Sb § 36 Odborná způsobilost k výkonu povolání ošetřovatele --- i) 4 ročníků studia na střední zdravotnické škole v oboru zdravotnický asistent
Chtělo by to nějaký oficiální doklad že může vykonávat práci ošetřovatele. Co třeba napsat na Ministerstvo zdravotnictví, zda vydává oficiální potvrzení? Bez "papíru" mi to připadá trochu o ničem, co na to řekne případný zaměstnavatel? Nicméně i když splňuje kvalifikaci na ošetřovatele, pořád má pouze základní vzdělání
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.