Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fyzika - kloužu v tom

Od: mata97* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, prosím, hodně jsem chyběla ve škole kvůli nemocným očím a teď kloužu ve fyzice. Nemohl by mi někdo poradit s těmito příklady?
Jak velkou silou je tažen větroň, jestliže síly napínající dvě lana svírají úhel 600
a každá
z nich má velikost 1 000 N? Řešte graficky i početně.
2) Určete velikost a polohu působiště výslednice dvou rovnoběžných sil stejného směru o
velikostech 30 N a 60 N, je-li vzdálenost jejich vektorových přímek 2,1 m. Řešte
graficky i početně.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

x®
hodnocení

0x

1) Narýsovat ve vhodném měřítku a výslednici odměřit. Početně pak kosinovou větou.

2) Výslednice dvou rovnoběžných sil souhlasně orientovaných se rovná jejich součtu a je s nimi souhlasně orientovaná. Působiště výslednice dělí vzdálenost působišť obou složek v obráceném poměru velikostí složek.

Fyzika - kloužu v tom
mata97*
hodnocení

MOCKRÁT DĚKUJI! Škoda, že vám nejde dát dobrá odpověď :( :))

Samozřejmě dobrá odpověď, já jen dopním, že v tomto speciálním případě ani cosínovou větu nepotřebují /síly tvoří ramena rovnostranného trojúhelníka, jehož výšku spočtu Pythagorem nebo rovnou z hotového vzorečku).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]