Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omluvenka z tělocviku - není vtip :(

Od: prosim odpovědí: 12 změna:
Ahoj, řeším takové otřepané téma. No prostě, tělocvik mám vcelku ráda, udělám skoro všechno a i mě to jakš takš baví, třeba miluju gymnastiku, softball,baseball, přehazka, kruhy, šplh, to je fakt uper, ALE běh na dlouhou trať je pro mě utrpení. Nechci si říct, že to neuběhnu. Uběhnu. Ale mám z toho prostě strach a ohromnej. Nejvíc z toho, jak bude dpočítávat: tři, dva, jedna start! To je tak hrozný a jen jsem to teď napsala a rozklepaly se mi ruce. Myslíte si, že můžu jít sama k obvodní k doktorce a poprosit jí o uvolnění z běhu na dlouhou trať? Prosím, já si nedělám srandu, takhle se rozklepu už jen u jedný věci, a to když vidím pavouka, protožemám arachnofobii. Samozřejmě, já doma posiluju a kardio taky dělá, 2x týdně chodím do fitka a jsem hlavně na běhacích pásech, to já si klidně zaběhám i venku, to je v pohodě, já bych ty kolečka se školou klidně běhala taky, ale sama, a be z odpočítávání. Proosím, nepiště mi, že se v životě setkám s mnoha horšími věcmi, že až budu pracovat a pod,... Je to fakt vážně. Jsem teď na střední škole a tady máme všechny sportovce a to je mnohem horší, byla bych tutově poslední. SHRNUTÍ: Jsem hubená, sportuju, ale mám depku z dlouhých tratí ve škole, může mi doktroka, bez přítomnosti rodičů, popřípadě mamky přítele (nezákonného zástupce) napsat omluvenku? Když jí řeknu, že poctivě sportuju? Nebo třeba za úplatek (z mé kapsy?)? Moc moc prosím...:( 5ekla bych, že to je DlouhoTraťoFobie. :(

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj. Na úplatek zapomeň. Zajdi si k lékaři, popiš svůj problém a na něm bude, aby posoudil oč se jedná, jak moc je to vážné a jaké stanovisko k tomu zaujme. Neboj se obrátit se na obdorníka. Jen ten Ti může ostatně s problémem pomoci...

prosim
29.03.14 20:09
hodnocení

díky...:) :(

hodnocení

2x

Cítím s tebou. Měla jsem to úplně stejně. Závodně jsem hrála basketbal. Dokonce za dorostenky a na falešnou registračku za ženy. Dlouhé holky nebyly, takže pozice pivota byla moje, většinou bez střídání. Dokázala jsem pod koši lítat a skákat celý den, ale jakmile po nás chtěli, ať po dráze oběhneme stadion, tak jsem se po chvíli úplně složila. Ale úplně. Trenér mě nechal skákat s čínkou na ramenou na lavičku a zpět, abych si zlepšila výskok. To mi taky nevadilo, ale dráha, to byla moje smrt! *plac* Asi znalci těla a svalů by to dokázali vysvětlit vědecky, ale bylo to peklo!

mata97*
hodnocení

Děkuji, pkud ta omluvenka nevyjde, budu na Vás myslet, že i Vy jste to zvládla..:D

lotus*
hodnocení

2x

Zkusila bych tu energii, kterou věnuješ omluvence, směrovat na překonání té fobie. Rozumím, že ji asi těžce prožíváš, ale když se zamyslíš, musíš uznat, že není nepřekonatelná. Asi jde hlavně o ten start, třeba by se dalo vysvětlit učiteli, že z toho máš trauma.

hodnocení

0x

My se v takovýchto případech zašili za první barák (běhalo se po sídlišti kolem bloku) a hráli třeba čáru, nebo řešili nějaký jiný důležitý chlapský věci.. :)

cuca*
hodnocení

0x

Ahoj, tohle ti fakt asi nikdo neomluvi.

Mas proste psychicky blok, jsi sportovkyně, a tak se bojis byt v behu poslední.

Na tom preci svet nestojí.

Ja byla ráda, ze jsem s polovicnim infarktem dobehla 1500m, a bylo mi jedno, ze uz ostatni davno dobehli :D

Hlavne, ze jsem byla klasifikovana.

Telocvik jsem nesnasela, ale micove hry me bavily, takze vynikas v necem jinem, to zvládneš, holt nemuzeme byt ve vsem první...

ralzinka*
hodnocení

0x

Ahoj, podle toho, co píšeš, už máš slušnou fobii. Doktorce bych to řekla na férovku + můžeš přidat, že se ti třeba pak motá hlava. To už je na tobě...Myslím, že k lékaři můžeš jít sama, u nás se může bez doprovodu k obvoďákovi od 15. Na úplatky zapomeň, tím by sis jen zavařila. Hodně štěstí :)

hodnocení

0x

Autorko dotazu, u vás ve škole neberou na odpoledky omluvenky od rodičů? Nebo by ti to rodiče nenapsali? Protože pokud je to skutečně tak, jak píšeš - sporty ano, na TV chodíš, jen máš strach z dlouhé tratě - tak je ta omluvenka pro jednou i snad k pochopení. Samozřejmě to nesmí být často...

Já taky na běh nebyla, vždycky poslední, ale kašlala jsem na to. Pouvažuj, jestli se na to nepodívat stejným způsobem. Tak co, každej umíme něco jinýho. Když tento postoj suverénně zaujmeš, nemusí tě pak trápit ani to, že někdo na tvůj neúspěch poukazuje.

Souhlasím s předchozími, že úplatek fakt ne-e. Vysvětli to doktorce tak jako tady nám a uvidíš.

bezec
hodnocení

0x

Nesnaž se tomu vyhýbat, ale ber to jako výzvu. Co tě nezabije, to tě posílí ;) Fobii ze startu/ běhu klidně přiznej.V nejhorším si třeba domluv start chvilku za ostatníma - prostě že ve skupině ti to je nepříjemné a že si to odběhneš sama.

jamahu*
hodnocení

0x

Jezdím závodně na koních, pořád někde lítám, dělám salta na trampošce, jsem jak třeštiprdlo, ale ve škole při těláku taky umírám! V tom jsme dvě!

Učitelé mě mají za lenocha, prostě nevyšplhám buh ví kam, ale sílu v nohách i rukách mám - z koňů. Utáhnout 600 kg není moc bžunda.

Prostě tě chápu, musíme to vydržet :(

bezec

Silák bez vytrvalosti je srágora, učitelé mají pravdu a buď ráda že tě honí ;) Až budeš dělat salta bez trampošky, vyšplháš po laně bez přírazu a uběhneš 10 km pod 40 minut, tak můžeš machrovat jak jsi dobrá ;) PS: Kůň se tahá sám, nepotřebuješ sílu ale chytrost :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]