Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyloučení ze střední

Od: martyys odpovědí: 22 změna:
Dobrý den
Když jsem byl vyloučen ze střední mohu jít znovu do prváku?
A kdyby jo mám ještě šanci když se už odevzdali přihlášky?
Myslim na tu samou školu ze které sem byl vyloučen.
Mnohokrát děkuji za všechny odpovědi.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Situaci s vyloučením lze řešit přestupem na jinou školu (stejný obor neděláte rozdílovky, při jiném oboru budete dělat zkoušky z předmětů které jste na původní škole neměl). Záleží na řediteli, zda vás přijme

Další možnost je dát přihlášky a jít v září do 1. ročníku. Bude 2. kolo přijímaček a taky přijímají na školách, kde neobsadily první ročníky. Někde chybí hodně studentů, takže se dostanete

Při vyloučení si musíte zajistit placení zdravotního pojištění. Zdravko musí být vždy placené, jinak skáče dluh a penále! Dokud jste měl status studenta, platil ZP stát. Student budete až od září. Po vyloučení máte možnosti úřad práce (opět hradí stát) nebo si platit sám jako OBZP 1148kč/měsíc. Do 8 dnů po vyloučení máte oznamovací povinnost vůči vaší zdrav. pojišťovně. Další možnost je jít pracovat, na brigádu (např. u DPP máte zdrav. poj. placené z odvodů od odměny 10 001kč, do 10 000 si platíte jako OBZP 1148kč)...nepředpokládám, že byste si urychleně našel práci

doplněno 29.03.14 15:29:

ano, na školu s dálkovým studiem můžete přejít rovnou (teda se souhlasem ředitele) Status studenta máte u SŠ nebo VOŠ (dálkové, distanční, večernínebo kombinované studium) pokud nejste výdělečně činný nebo nemáte nárok na podporu vnezaměstnanosti/při rekvalifikaci)

Pokud budete chtít pracovat a mít zachován status studenta při dálkovém studiu sš, můžete si vydělat na prac. poměr či DPČ do 2499kč, na DPP do 10 000kč a ZP vám bude platit stát. Nad tyto částky ztrácíte status studenta (daňové zvýhodnění pro jednoho z rodičů, studentská sleva na jízdné apod...)

Při dálkovém nemusíte být na úp kvůli placení ZP, stačí se domluvit se zdrav. pojišťovnou, že nejste výdělečně činný a ani nejste na úřadu práce. ZP vám bude platit stát

Praxe u dálkového je různá, většinou tak 2-3 týdny za rok nebo určitý počet hodin za celé studium. Záleží na škole, buď si zařizujete sám nebo škola

doplněno 29.03.14 15:42:

co je/není výdělečná činnost najdete v zákoně o státní sociální podpoře § 10 (kdybyste potřeboval kvůli statusu studenta) a následně v zákoně o nemocenském pojištění

martyys
Chtěl bych studovat stejný obor ale tahle škola byla jediná v okolí. Další je na dojíždění moc daleko a na intr nechci.
Je tady kolem spousta jiných středních ale tenhle obor který jsem studoval mi vyhovuje.
Poslechnu tedy vaše rady a půjdu to co nejdřív zkusit na jinou
školu. Snad mi to vyjde a už to nepodělám.
Ale jestli se mužů zeptat tak ještě jedna věc.
Napadlo jít na školu se stejným oborem ale studovat dálkově.
Šlo by to? Je to vůbec možné?
Co všechno bych musel podstoupit? A nechápu jak by se řešila praxe. Myslím to tak že by pro me tohle bylo nejjednodušší.
Dojíždět týdně nebo jak to je.
A na pracák jdu v pondělí.
Jinak děkuji mnohokrát.
martyys
Tak to jste mi udělal velkou radost.
Pokusím se o tu školu s dálkovým studiem.
Jsem vám opravdu moc vděčný za to že jste mi to vysvetlil.
Moc si toho vážím nevím jak poděkovat.
zvidavajanca*
Zalezi jestli dany obor v dalkovem studiu je.
martyys
Ano je.
Ale nabízí to všechny školy?
Na vysočině je tenhle obor na hodně školách ale dálková možnost ne. Tomu ale nevěřím. Na středníškola.cz sem si vyhledal střední vzdělání s výučním listem a dálkové vzdělávání. A vyjelo mi že na celé vysočině je pět oboru s touto možností. To je doufám blbost ne? A navíc ani jeden není obor na který chci. Takže nabízí to všechny školy?
joudic*

anoi dalkove studium je osekane, a rozhodne neni na kazde skole, je mi jasny ze se nechce chodit denne do skoly ale prezencni studium je jednak rychlejsi a take dostupnejsi

martyys
hodnocení

Jo ale neříkejte te mi že na celé vysočině nabízí dálkové studium jen pět škol .
A škola kam jsem chodil ho také nabizí a neni tam napsaná.
chacha

bohužel. kámoška taky zjistila , že dostudovat dálkově nebude snadné, když ji napotřetí vyhodili od maturity. kdejaký student ,co se mu nechce při denním studiu učit a chodit do školy, by pak rád na dálkové, akorát střední školy na to ještě zatím nejsou zařízené, ale když pár let počkáte, tak to třeba bude standartd .

jancak

prezenční studium je rychlejší? Tomu nerozumím - jak to myslíte? U dálkového je matur. obor na 4 až 5 let. Učební obor na 3 roky -- stejná délka jako denní studuim

3axel

všem doporučujete dálkové studium. zdá se mi, že je to na úkor kvality. kdekdo líný chodit do školy a učit se, tak tedy poradíme způsob, jak si dodělat "papír" na maturitu, při menších nárocích a úsilí. A malých vědomostech. Je mi jasné, že je to v současné době nepopulární názor, ale tenhle způsob se mi nelíbí. Pro zajímavost jsem se ptala známého, který uděla VŠ stejnou jako já, jen dálkově. - předmětů asi třetina, nároky ještě menší. To je to, co chceme? lidi, kteří fakticky se málo naučí, ale papír budou mít stejný?

Omlouvám se za spamování, ale tahle tendence dejme papír všem, kdo na to nemají, nebo fliknům, se mi nelíbí. Už tak je vidět klesající úroveň maturantů , kteří nejsou schopni odmaturovat na x tý pokus, v matice spočítat základní příklady, ač třeba jsou studenti ekonomických škol.

jancak

nikomu nic nedoporučuji, tazatel se sám zeptal na možnost dálkového studia, já jsem dálk. studium v původní odpovědi vůbec nezmínila. Na dálkové se ptal tazatel...takže odpovídám. Pokud někdo chce vystudovat dálkově, jeho rozhodnutí...nic proti tomu nemám. Můj názor je---pořád lepší vyučit se dálkově než zůstat pouze se základním vzděláním

Svoji kritiku napište na MŠMTV, které toto studium umožňuje

3axel

máte pravdu, nejste to vy, kdo tenhle systém umožňuje. Doufejme jen, že jednou nebudeme potřebovat takto vystudované lékaře, takto vystudované ekonomy,kteří by dělali naše daňová přiznání, strojaře, kteří by spočítali pevnost lana našeho výtahu, učitele, kteří budou učit děti...

3axel

jen z vašich častých odpovědí na toto téma jsem získala ( možná nesprávný ) dojem, že se s tímto systémem dálkového vzdělávání kde v čem ztotožňujete a věříte, že hlavně záleží na tom, aby lidé měli papírově víc, než základní vzdělání.

např. můj otec, elektrikář. nedávno, jsem se ho ptala, zda zaregistroval , že lze si udělat kurz dálkově .-). Jeho názor, panebože, jen to ne, měli jsme jednoho takovýho, a jen se bojím, kdy někoho zabije. Snad možná natáhnout někde nově dráty, ale svěřit mu opravu nějakýho stroje, přístoje, to ne, na to prostě nemá...

jancak

3axel -- máte pravdu, jsem zastánce doplnění vzdělání. Souhlasím s vámi, že záleží na oboru. U něčeho vadí dálkové méně a jinde více. Například ošetřovatel vyučený dálkově je pomocná síla ve zdravotnictví, takže se domnívám, že u tohoto oboru nevadí dálkové. U prodavače by to taky nemuselo vadit. U elektrikáře, jasně, že z denního budou mít lepší znalosti ;)

3axel

:) modleme se tedy jen, ať takto prospěšně vyučený elektrikář nepřijde nikdy, nikdy k nám do bytu..elektrická šťáva není vidět a teče i do kopce

zvidavajanca*

@3axel, souhlasím s tebou. Stejně jako ty si všímám, že @jancaak má trošku zvláštní názory. Dálkové studium píše všude, považuje ho za lepší (a to mi napsala u výběru prezenční x kombinované studium na VŠ - kombinované je prostě lepší, těžko, proč by pak většina oborů byla jen prezenčně?)

Chápu, že ne každému se chce chodit do školy a někteří nemohou. Ale pokud bude situace stejná a řada těch, co vyjde z devítky půjde na dálkové studiu a pracák (což je nejlepší možná kombinace, kterou jancaak píše - nejdůležitější je vždy se přihlásit na pracák a požádat o všechny možné dávky). A najednou je někdo v situaci, že si potřebuje dodělat školu při zaměstnání a všude je plno.

Ano, ono to jednu výhodu má. Nebudou tuhnout každý den ve škole, mají možnost práce/brigády. Jen... má to takto být?

dálkové studium dle oborů pohledáte zde infoabsolvent.cz/...

doplněno 30.03.14 09:37:

martyys ------------- škola může nabízet dálk. studium, ale pokud nenaplní min. počet studentů, neotvírá se (na některých školách mají jen některé ročníky - třena prvák ne, druhák ano, třeťák ano, čtvrťák ne. Záleží zda je dost přihlášených, jinak se obor neotvírá, škola si rozhoduje zda při minimálním počtu uchazečů se vyplatí dálkové otvírat.

Jaký obor byste chtěl a v jakém kraji? Podobný obor jste nenašel? Co třeba večerní a distanční studium, hledal jste?

doplněno 30.03.14 09:39:

chacha - dálkové studium bývá v každém středně větším městě, není problém. Pouze může být problém s výběrem oboru

doplněno 30.03.14 09:45:

nabídka pro Vysočinu - maturitní obory:

Zdravotnický asis/...

Ekonomika a podni/...

Veřejnosprávní či/...

Předškolní a mimo/...

Sociální činnost

Obchodník

učební obory:

Strojní mechanik

Obráběč kovů

Elektrikář

Ošetřovatel

Prodavač

joudic*
hodnocení

2x

na tu samou asi tezko... da se vyresit rozdilovkama na jine skole nastup do jine tridy... lze i vyresit nastup do prvaku i po odevzdani prihlasek, a to s reditelem skoly a s rodici... vicemene je to jen na lobovani tvymi rodici, sam nic nezmuzes

doplněno 29.03.14 04:20:

ja byl zamlada take sigr, a kde jsou ted oni, a kde jsem ja :) nicmene dodrzovani letnich prazdnin jsem prijal za sve i ted po 20 ti letech :D To jen abych te podporil, ze rozhodne neni vse ztraceno :)

martyys
Aha, děkuju moc.

zvidavajanca*
hodnocení

1x
Tak ono to jde i jinak nez lobovanim. Poradaji se druha kola na skolach, kde nenabrali blby pocet.

ivik*
hodnocení

1x

Nevím,asi jsem hloupá,ale já bych na tu samou školu asi zpět nešla.Asi Vás vyloučili za něco,tak bych šlaněkam jinam,pokud nedostanou z té původní školy echo,záleží,co jste vyvedl...

jancak

ivik ---- dobrá připomínka *palec* . Mohli by chtít reference. Kdyby tazatele nevzali, může jít v září od 1. ročníku a vyhne se případnému poptávání. Akorát si musí dát přihlášky do 2.kol na školy o které má zájem a projít přijímacím řízením (na některých učňácích berou i bez přijímacích zkoušek). Tazatel se musí víc angažovat a probrat situaci s rodiči, nenechávat všechno na poslední chvíli

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]