Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Právník - na jakou SŠ mám jít?

Od: mimineshko* odpovědí: 9 změna:

Mam dotaz letos uz jdu do 9. tridy a ceka me vyplnovani prihlask . Chtela bych byt pravnik . Muj prumer na skole je uz 3 roky 1.18 predtim jsem mela same jednicky . Na jakou stredni skolu se mam prihlasit kdyz chci byt pravnik? Predem dekuji za Vase odpovedi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Humanitní Gymnázium. Je to vcelku dobrý odrazový můstek na tuto školu.

pu®
hodnocení

2x

Přesně tak, jakákoliv humanitně zaměřená škola bude dobrou průpravou. Volte zaměření na češtinu, na historii, na jazyky, na sociální vědy... Na cokoliv, co má co společného s případnými přijímacími zkouškami na PrF, to znamená dějiny, všeobecný přehled, snad i základy práva atd. Jestli ale už takto brzy víte, že chcete studovat právo, pak doporučuji zajímat se každý rok o to, jak vypadají přijímací zkoušky na právnickou fakultu - získáte lepší přehled o tom, co se učit, na co se zaměřit apod. Hodně štěstí! *hej*

fulerens*
hodnocení

2x

Ahojky,

myslím si že by ten gympl ti mohl pomoct.Hodně mých spolužáků z gymplu jde právě na právo.Ale radši si zvol všeobecné zaměření , protože třeba náše třída byla přírodovědná tak pak děják jsme už neměli v tom posledním ročníku.

Takhle to vidím já:)

mimineshko*
hodnocení

Děkuji moc , zvazovala jsem totiz nejakou socialne pravni skolu , tim jste mi to i potvrdily .*smich*

pu®

To není špatná volba, ale na jedno pozor - tyto střední školy se hodně zaměřují už na praxi, jinými slovy - pokud by se Vám stalo, že se potom nedostanete na VŠ, tak máte určitou praktickou průpravu a jste schopná v oboru již pracovat, byť na nějaké nižší pozici. Pro studium na VŠ ovšem z pohledu přijímacích zkoušek připraví, dle mého soudu, skutečně nejlépe gymnázia. Budete-li volit např. zmiňovanou sociálně-právní střední školu, budete muset hodně dostudovávat sama (např. tolik požadovanou historii apod.). Z praktického hlediska je to ale volba jistě dobrá a fakt je, že ani z gymnázia nemáte úspěch zaručen *nevi* Takže jak jsem již říkala minule - víte-li takto dopředu, že si za studiem práva chcete jít, vzdělávejte se průběžně, sledujte trendy u přijímaček a pak už bude jedno, jakou humanitní střední vystudujete :) Budeme držet pěsti *palec*

toni*

Doporučoval bych vám sociálně - právní. S maturitním vysvědčením s gymnázia můžete jen na výšku. Pokud vás nevezmou, nevím co budete dělat, měla by jste myslet na zadní dvířka.

jarmik*
hodnocení

0x

Jednoznačně gympl. Mám samozřejmě kolegy, kteří se k právu dostali i jinými cestami, ale to jsou výjimky.

studentka*
hodnocení

0x

Rozhodně doporučuji humanitní gympl.

wenda*
hodnocení

0x

Doporučuji školu: Soukromé gymnázium, střední odborná škola a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.

Studovala jsem obor komerční právo a zaměří tě i na jiné obory práv než komerci. Měli jsme od občanského až po trestní. Učení je podle vysokoškolských skript neboť připravují na vysokou. Fakt, když se budeš učit, tak levou zadní zvládneš vysokou právní.

Já už od základky byla prospěchem spíše průměrná i na střední bohužel díky bodovému systému a maturitu mám :)

Kdyby jsi mela zajem o bližší informace o škole či osobní zkušennosti, kontaktuj na kittyn1@seznam.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]