Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bakalářská práce - ich forma

Od: vev* odpovědí: 3 změna:

Zdravím vás,

mohli byste mi prosím poradit? Může se v bakalářské práci v praktické části objevovat ich-forma? Např. výrazy jako "myslím si", "zjistila jsem", "řekla bych", "dle mého názoru"... Údajně je prý nějaká nová norma a mou vedoucí práce mi bylo doporučeno ich formu ani v praktické části nepoužívat. Ale bojím se, že když tam nikde nanapíšu např. "dle mého názoru" že to bude všechno vypadat jako bych to odněkud převzala a nic sama nepřispěla... Nevíte prosím?

Děkuji za odpověď :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alien*
hodnocení

0x

Psala jsem před rokem na a měla jsem v praktické ichování jak naseto.. Nevím jak se to do roka mohlo takto změnit. ..Hodně záleží na vedoucím taky . ) Ten ti může "doporučit" cokoliv. Mě by to bez toho přišlo strašně neosobní a vedoucí není jedinej kdo hodnotí celkovou práci, že..

hodnocení

0x

Hodně záleží na tom, v jakém oboru práci píšete. Někde se vyžaduje tradiční zpracování (autorský plurál), jinde dávají přednost novějším postupům (a řekla bych, že právě ich-forma patří k těm novějším, rozhodně to zatím není v českém prostředí klasika. Je to spíš typické pro anglosaské země). Také píšu diplomku a moje vedoucí rozhodně vyžaduje autorský plurál.

alien*
hodnocení

0x

Praktická část je takovou tvojí užší zkušeností s daným tématem a je u ní trochu větší volnost než u teorie. Někdo tam použije praktické pozorování, jiný dotazník/y, rozhovory apod. A neumím si představit, jak bych tam v případě např.osobního rozhovoru s jednou osobou psala výpověď "respondenta NÁM reagoval na tuto ot. tak a tak" Tudíž si myslím že předepsaná forma na praktickou snad ani nemůže být (můžu se mýlit) Ale co instituce to jiný metr, že ..soukr./státní, hum obor/techn. obor..apod. Nedá se to zobecňovat To je podobné jako obecně "předepsané minimum 40 stran práce" Na VŠE je to např méně. Toť moje zkušenost..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]