Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na školku o prázdninách

Od: mlsm odpovědí: 11 změna:

Dobry den syn chodi poslednim rokem do predškolní školky a učitelka nam řekla ze o prazdninách nema narok chodit pripadne do skolky ješte že koncí posledniho června chci se zeptat zda ma narok na dochazku do školky když bude otevřená i oprazdninach ješte.děkuji za odpověd

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

U nás by skončil v červnu a začaly by mu prázdniny - nevím jak se k tomu staví jinde .

zvidavajanca*
hodnocení

2x
Skolni roj konci 31.8., do skoly nastupuje od 1.9.
Nerikala bych narok, ale moznost. Provoz skolky je omezeny.

hodnocení

2x

můj syn nárok neměl,tím že ho vzali do školy(zápis),přestal být školkáček,ale předškolák.V červnu ve školce dělají takovou maturitu,kde je pasují na školáčky a tím končí ve školce.Má tedy normální prázdniny a do školky můžou jen školčata

mlsm
hodnocení

u na sto je taky tam stužkovani a uč.mi řekla že konci 31.června a že se dohodly že přečkoláky už brát nebudou do skolky o prazdninách ale co mam tet delat dat vypoved abych mohla bejt doma se synem myslim si tez ze ma narok na prazdniny a oddech ale pokud ho vemou v jine vesnici do skolky s dcerou tak proč ne u nas ve vesnici.mam si stat zatim aby ho jeste vzali u nas

zvidavajanca*

Já nevím, jak vy, ale já 31. června vůbec nemám.

Pokud chcete prokazovat svoje nároky, pohrabejte se v zákoně a vyhláškách.

U nás funguje jedna školka za čtyř. Je vám doufám jasné, že všechny děti se prostě nevlezou. Nevím, podle jakých kritétií se místo uděluje či ne. A zvykejte si, za rok žádná škola o prázdninách nebude.

pro školky platí stejný školní rok jako pro školy, takže i pro předškoláka končí školní rok posledního srpna a nikoli posledního června. to, jestli dítě vzali nebo nevzali do školy je nepodstatné.

ccc*
hodnocení

0x

Má nárok chodit. Ale pokud jde do školy,mohla bys mu dopřát prázdniny.

mlsm
hodnocení

vím že ma narok na prazdniny a meli bychomu je dopřát ale nemam hlidani pro nej a musim chodit do prace jednalo by se jen asi o 14dni tak si myslim ze by nemel byt problemaby ho tam vzali a pohlidali mam tam i 3.5letou dceru.

hodnocení

0x

Toto nemůže být pravda, to nemůže být, že se dohodli! Kdo se dohodl? Ve městech se školky v provozu střídají. Všechny děti chodí do té, která je otevřená. Příští rok se to vymění. ;) Spojte se se zřizovatelem. Asi to bude Úřad, ale nevím který. Jestli městský nebo krajský. Školský odbor by vám měl dát správnou odpověď. Školním dítětem se dítě stává, když do školy 1.9. nastoupí. Rozhodně nárok na docházku do školky dítě má, když matka pracuje a školka je v provozu. Byť zastupující školka. Nic takového, že se baby ve školce dohodly, neexistuje. :-D Jen tak, soukromně, by mně zajímalo, jak by se ony učitelky tvářily, kdyby se tohle stalo jim. Normálně Xaverov!

chm
hodnocení

0x

nárok? na hlídání děcka? má ho i těch cca 60 tis , které do školky nevzali?

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, toto by mělo být uvedeno ve školním řádu, který si každá školka upravuje sama. Někde je to opravdu na domluvě mezi učitelkami, ředitelkou a starostou obce. Zda to spadá pod nějaký zákon, to bohužel netuším.

Logicky je to ale hovadina. Naše školka, stejně jako všechny v okolí, které znám, berou o prázdninách předškoláky úplně normálně a v provozu se střídají. Učitelky si jen tak nemůžou vybrat, co se jim hodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]