Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dají se vysázet mrkve?

Od: lenka1* odpovědí: 7 změna:

Máme vytvořit 6 řádků mrkví, přičemž řádek je tvořen libovolnými 3 mrkvemi, které leží na jedné přímce. Dostali jsme ale jen 7 mrkví. Je možné mrkve vysázet? (prý stačí použít trojúhelník, udělat body ve vrcholech a v těžnicích + těžiště nebo jakýkoli bod uvnitř trojúhelníku, jaký na to máte názor?)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle zadání se dá poskládat sedm kamenů, také by se dalo podle zadání sedmkrát kopnut do země.

Ale mrkev se nesází. Mrkev se seje a pak protrhává.

Je to chyták?

luke237
hodnocení

0x
Ten trojuhelnik (mrkev v kazdem rohu + uprostred kazde strany + jedna v tezisti) je spravne reseni.
lenka1*
hodnocení

Dobře děkuji, ale asi zřejmě neumím počítat, jelikož mi stále vychází, že je zde 5 řádků

cuca*

Zkousim to podle vas z křupek (poprve jsem je snedla) ale mame 7 mrkvi, takze ctyri v rohu, pata uprostred a 6. a 7. Kazda u prostred jedne strany.

Takze dve strany zustanou uprostred volne.

A jak pocitam tak pocitam, vychazi mi 5 řádků, ikdyz jsem zadnou "mrkev" nesnedla :) ale treba si sedim na vedeni

doplněno 23.03.14 18:28:

@diky kartaginec, sedim na vedeni, sazela jsem opravdu mrkev do ctverce, no jo, clovek to bere moc logicky, na zahradce bych mrkev do trojuhelniku nesazela :)

To není trojúhelník, ale špatně vytužitý čtverec.

Správná odpověď je přeci už v samotné formulaci dotazu, snad jen malinko přesněji: tři ve vrcholech , tři ve středech stran (čili "koncových bodech těžnic"), a sedmá v těžišti. Mám tři řádky ze stran a tři řádky z těžnic, no a 3+3 = 6, ne?

luke237
hodnocení

0x
Jednoduchy rychly nacrtek pro ty, kterym reseni neni jasne.

Cervene a zelene jsou radky, modre body jsou mrkve.

Dají se vysázet mrkve?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]