Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřečetl po mě test

Od: stopsan odpovědí: 15 změna:

Dostal jsem z testu za 5, protože učitel prý nepřečetl to, co jsem napsal. Nevim, že za ty dva roky, co nás učí, to po mě nemůže přečíst až teď. Je něco co s tím můžu dělat? Když jsem šel za ním, tak mi řekl sorry a konec. Normálně bych se na to možná vybodl, jenže jsem ve 4. ročníku střední školy a dobré známky potřebuji, jelikož tento učitel je ještě známý tím, že k maturitě nepouští. Při testu nám to říkal, že nebude číst čmáranice ale právě proto jsem se ještě víc snažil ať se to přečíst dá. A nic. Může tohle dělat? Taková otázk je možná směšná ale závisí na tom jestli se vůbec dostanu k maturitě.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak tak, zkus několik nezávislých (!) dospělých lidí a uvidíš. Taktéž je ale pravda, že jedna známka mnoho změnit nemůže.

Zkus si taky představit, že ten text budeš číst za několik let, nebudeš 100% vědět, co jsi tehdy psal... přečteš to po sobě?

Já jsem poměrně v tomto tolerantní, ale mnohdy se to nevyplácí.

Když mají žáci aktivitu, ve které mají číst něco, co napsal jejich spolužák, PRAVIDELNĚ se ozve někdo, že to nemůže přečíst.

Občas to zkouší i takto:

Já: "Honzo, to je o. Má tu být a."

Honza: "Ale já takhle píšu a!"

Já: (napíšu 5) "A já takhle píšu jedničku." :D :D :D Některým to už došlo... :)

creativy*

?Taktéž je ale pravda, že jedna známka mnoho změnit nemůže.? Chodím na gymnázium, kde není výjimkou předmět, ve kterém píšeme 2-3 písemky za pololetí. Jedna 5 tohle dokáže ovlivnit velice snadno ;)

Čeština, matika, jazyk, příroďák - pár známek za pololetí? My měli na gymplu - je něco málo přes deset let :) - takto málo známek v počítačích, hudebce a výtvarce. U důležitých předmětů jsme psali pravidelně desetiminutovky. Jestli se toho tolik změnilo, tak se omlouvám za svůj výrok, brala jsem to podle svého studia. Já učím na ZŠ a píšeme minimálně 2, spíš 3 testy za pololetí a není výjimkou 10-20 známek z desetiminutovek a pár samostatných prací + minimálně jedno zkoušení.

hodnocení

2x

Jedna pětka z testu rozhodně nemůže být důvodem k nepřipuštění k maturitě. Na druhou stranu - v případě nepřipuštění k maturitě už ta jedna poslední pětka takovou zásadní roli nehraje.

O tom, co je a není čmáranice, máme jistě každý svou vlastní představu. Myslím, že učitel má právo požadovat čitelný text. Čitelně psát se učil každý z nás prvních pět let ve škole. Kdo to zapomněl, asi by si měl po večerch opakovat krasopis.

Nejpravděpodobnější bude, že už tě má otipovaného na určitou známku, kde jeden test nehraje velkou roli. A že už selhaly obyčejné prosby, aby dostávaal čitelně psané texty. Tak přitvrdil. Pokud máš jistotu, že se jednalo o nespravedlivé nařčení, konzultuj čitelnost svých starších písemných poznámek s jinými učiteli. Pokud ostatní a hlavně třídní potvrdí, že texty jsou dobře čitelné, stěžuj si.

solenza*

To je bohužel nevýhoda středních škol, že některým učitelům na známku na vysvědčení vystačí třeba jen 3 známky za pololetí. Pak hraje každá jednotlivá známka velkou a důležitou roli. Pokud si myslíš, že jsi v právu, ukaž test i jiným lidem, jak již tady bylo nápsano dříve.

doplněno 19.03.14 15:48:

Tak s tím bohužel taky zkušenosti. Někdy se stalo, že jsme dlouho nepsali žádnou písemku a pak se sešly třeba i 4 písemky z toho 3 docela důležité na jeden den s učivem na půl sešitu v každém předmětu.

praivo*

A to ještě dělají i to, že celé čtvrtletí nic a pak chtějí psát ze všeho, co se za tu dobu probralo, najednou, místo toho aby byly malé písemky třeba každou druhou hodinu, takže stačí to jednou pokazit a je to v (_!_). A pokud takového učitele člověk má na víc předmětů (např. odborných) a dostane všechny písemky během dvou nebo tří dnů, tak je spolu s dalšími pololetními písemkami (třeba z češtiny, matiky atd.) prakticky nemožné se to všechno naučit, zvlášť když ten učitel učí stylem "tohle si napiš a pak mi to takhle napiš do písemky" a nesnaží se, aby to žáci pochopili (vlastní zkušenost).

doplněno 19.03.14 18:08:

A nebo do písemky napíšeš to, co máš v sešitě, a učitel ti řekne, že půlka z toho není pravda (i když je nad slunce jasné, že to pravda je)... Tohle se mi stalo zrovna v pondělí.

len*

dobrej trénink na něco , co by se hodně vzdáleně mohlo blížit VŠ :))

hodnocení

2x

Kdyz sem v testu nevedel (vetsinou v diktatech), tak sem take udelal cmaranici a doufal, ze ucitele v trom uvidi spravnou odpoved.

Nikdy nevideli...

Tak jestli to neni tento pripad.

asd*
hodnocení

0x

Dej to několika různým lidem, pokud to většina bez problému přečte, tak jdi za ředitelem. Pokud s přečtením budou mít problémy, tak se nauč psát čitelně.

michald*

Dej test řediteli pokud ho přečte ...

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Promluvit si o tom s tridnim. Ukazat mu test a posuzovat.

albatros498022*
hodnocení

0x

Stěžuj si u ředitele ať posoudí zda se to dá nebo nedá přečíst.

stopsan
hodnocení

Testy si učitel nechává tak to od něj budu muset nějak vyprosit.

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Můj osobní dojem z toho celého je ten, že se tě učitel snaží dva roky přesvědčit, abys psal čitelně. Když ti řekl, že se to (zřejmě opět) nedalo přečíst, tak jsi drze odpověděl "sorry". Vypadá to, že mu došla trpělivost... Zkus se místo stěžování "chytnout za nos". Ještě máš čas. M
...a teď mě můžete kamenovat.
stopsan
hodnocení

Nene :), to on mi řekl sorry (ale to mi nevadí, on je prostě takovýhle výřečnosti, klidně mohl říct i pardon či cokoliv jiného c). Nikdy si nestěžoval, těžko se mi to teď bude opravovat, jednou jsem u tabule zapomněl všechno co jsem před hodinou uměl (ještě jsem vysvětloval spolužákům co a jak) a dostal samozřejmě 5. Tohle měl bejt opravnej test který mi to měl průměr stáhnout. Zkusím si to s ním zítra vyjednat. Děkuji za všechny odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]