Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příprava kyseliny sírové

Od: tahy* odpovědí: 4 změna:

Mám dotaz ohledně přípravy a výroby kyseliny sírové. Ten sled reakcí je zcela zvláštní a pořád nerozumím jakým způsobem jde ta posloupnost. Nemohl by mi někdo poradit nějak rozumě jak získáváme H2SO4.

Vzásadě bychom měli využít asi asi 4 kroků. pomozte.

Mám dotaz i ohledně některých vlastností této kyseliny a jejich derivátů obzvláště amido derivátů a peroxo derivátů a také halogen deriváty.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

síran :)
doplnit odpověď
hodnocení

0x

1) SO2+1/2 O2 = SO3

2) SO3 + H2O = H2SO4 :)

Mrkni se na: ippc.cz/...

Budes nadsený

jirda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
No jednoduše, jestliže víš jak vznikají kyselé deště tak tak podobně se bude vyrábět kyselina sírová, kyselé deště vznikají = hoří síra, z této reakce vznikne oxid siřičitý, oxidací oxidu siřičitého vznikne oxid sirovy, a kdyz reaguje oxid sirovy s vodou tak vznikne kyselina sirova coz je kysely dest.
Ten oxid se ale nezachytává do vody ale do zředěné kyseliny sírové.

ynlive
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj, kyselinu sírovou získaváme takto:
2S + 3O2 -> 2SO3
SO3 + H2O -> H2SO4
A JE TO!
Čus, bobo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]