Co s okurkama?

Od: Datum: 12.08.12 06:46 odpovědí: 7 změna: 13.08.12 09:23

Dobrý den, je nějaká jiní možnost, jak uchovat okurky (přerostlé nakládačky), jinak než zavařením? Dát do mrazáku? Jestli ano, je rozdíl jestli celé, či nakrájené, nastrouhané? Poradíte prosím? Děkuji za nápady a rady


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: hahanaj*
Datum: 12.08.12 07:37
 

loni jsem zkusila okurky nastrouhat i nakrájet jako na salát a dát zamrazit ,ale po rozmrazení byly jako bláto takže nejedlé ...

toť má zkušenost

 
Od: des*
Datum: 12.08.12 08:05
 

Okurky obsahují moc vody,tak zamrazit nejdou.Jednou ,při nadúrodě jsme je také strouhali jako na salát a zavařili.Po otevření a dochucení byl salát docela k jídlu.

 
Datum: 12.08.12 11:25
 

Pokud nechceš z nich udělat kvašáky(vynikající),můžeš jej určitě zamrazit,ale musíš je oloupané nakrájet na tenká kolečka a po rozmrazení jsou výborné se smetanovou zálivkou. K nepoznání od čerstvých.

 
Od: bela®
Datum: 12.08.12 15:59
 

Dobry den,ja mela vloni prebytek okurek a dostala jsem recept a mohu potvrdit,ze je to dobry,ale nevhodny pro deti.Je to dost ostry.

Okurkovy salat za syrova.

5kg okurek

1kg cibule

1/2kg cukru

4dcl octa

1 deko

1 pirosiricitan

Okurky omyjeme,oloupeme,mensi nemusime,nastrouhame na vetsim struhadle,cibuli nakrajime nadrobno.Pridame cukr,ocet,deko a pirosiricitan.Radne promichame a nechame pres noc odlezet.Rano naplnime do sklenic a uzavreme vickem.Konzumovat az po ulezeni,tak tyden.

 
Od: lemar0
Datum: 13.08.12 08:49
 

Dobrý den, co je to pirosiricitan? Jaký má účinek a kde se dá koupit? Díky

 
Od: berg*
Datum: 13.08.12 09:22
 

pyrosiřičitan:

Tato látka se vyskytuje ve formě suchého korozivního prášku. Je bílý nebo bezbarvý, se zápachem oxidu siřičitého. Jedná se o konzervant, který zabraňuje šíření hub a plísní. Má využití také jako antioxidant nebo sterilizační činidlo. Obsahuje 58% oxidu siřičitého. Ničí vitamin B1 v potravinách, proto by se neměl využívat v potravinách, které slouží jako zdroj tohoto vitaminu. Siřičitany zabraňují enzymatickému hnědnutí ovoce a zeleniny, a neenzymatickému hnědnutí potravin při jejich tepelném zpracování (např. při pečení chleba, koláčů, apod.). V ovoci a ovocných džusech chrání vitamin C před jeho degradací. Dříve se siřičitany používaly jako dezinfekce vinných nádob.

je dobré jej používat k nakládání nekysaného zelí,které lze již druhý den konzumovat

 
Od: berg*
Datum: 13.08.12 09:23
 

dá se koupit v drogerii

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.