Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Obdržel sem po vyšetření žaludku cédéčko s informacemi o vyšetření. Potřeboval bych ho zkopírovat do kompu a potom odeslat mejlem lékaři se kterým bych ho chtěl konzultovat. Podle info ve vlastnostech je obsah CD 28,5 MB. Někde sem četl že mejl pozře jenom do 10 MB. Poradíte mi jak na to. Zatím se mi nedaří ani zkopírování do kompu.
Takhle velký soubor mailem nepošleš. Zkus ho především zkomprimovat (tedy až ho zkopíruješ do compu), pokut jsou to převážně texty, mohlo by to stačit. Pokud jsou ale v tom obrázky (sono, rentgenm co já vím) tak komprimace moc nepomůže, co se velikosti týče. Pak se používají různé úschovny jako třeba e-disk, kde to uložíš a adresátovi pošleš jenom odkaz. I tam má ovšem komprimace význam, protože je-li tam více souborů. tou komprimací z toho uděláš jeden. Chce to ovšem domluvit se s lékařem, co je schopen otevřít; řekl bych, že nejlepší (nejuniverzálnější) bude ZIP, i když já mám raději rar.
K úschovnám: dost se pouřívá e-disk , více viz h ttp://jnp.zive.cz/...; já s oblibou užívám Rapidshare
Ke komprimaci, to záleží na tom, co máš v počítači, pokud nemáš nic, zdarma je program 7zip, který má sice vlastní komprimační protokol, ale podporuje se všemi běžnými metodami.
Já bych doporučila pro Luise ulož.to
http://uloz.to/ hodně jednoduché, prakticky na dvě kliknutí.
Pokud to jsou obrázky tak 7zip nepomůže... na obrázky je nejlepší ztrátová komprese což 7zip pokud vím není. pak se samozřejmě kvalita obrázku zhorší. Ale není to tak hrozné, lidnské oko to ani nepozná, ale velikost se radikálně zmenší.. ztrátovou kompresi nepoužívám takže bohužel žádný program neznám, ale google by měl pomoci
Aha, tak tohle je na mě moc složitý. Když zadám START-TENTO POČÍTAČ-JEDNOTKA DVD-RAM (D: ) - zmáčknu pravým myšítkem vyjede mi tabulka na které jsou Otevřít, Browse with Vallen JPegger, Prozkoumat, Hledat, Open in DpaceMonger, Sdílení a zabezpečení, Zapsat soubory na disk CD, Avast Najít viry v D:/, Skenovat s Mallwarebytes´ Anti-Malware, Scan with Spyware Terminator, Synchronizace složek aplikace Grove, Vysunout, Kopírovat, Vložit, Vytvořit zástupce a Vlastnosti. Když sem klikl na Kopírovat tak sem to pak nikde nenašel jestli se to doopravdy zkopírovalo.
1. Gmail má limit přílohy 25 mega. Nevím ovšem, jestli se to táká jedné přílohy, nebo i souhrnné velikosti všech příloh.
2. Komprimaci obrázků jsem nenavrhoval kvůli zmenšení, to skutečně klasickými bezztrátovými komprimacemi moc nejde, ale kvůli stažení do jednoho souboru.
3. Z té nabídky, kterou Luis píše, bych volil prozkoumat. To otevře ten CD v průzkumníku a ukáže jednotlivé soubory, se kterými se pak dá dále pracovat. Já osobně bych ovšem raději CD otevřel pomocí Totalcommanderu, jsem na něj zvyklý a práce s ním je jednoduchá a pohodlná.
V obou případech pak ty soubory označím (nejjednodušeji ctrl A ) a pak je někam zkopíruju, to už si rozmyslím kam.
doplněno 25.06.10 17:06:Ten limit se týká všech souborů příloh, takže těch 27 nebo kolik mega skutečně jedním mailem neprojde. Dalo by se to ovšem poslat na dvakrát. A když bude mít Luis trpělivost, ani to nemusí komprimovat a může to připojovat po jedom. Kolik jich je?
Kolik jich je čeho?.?.?
Normálně sem vždycky dal dvd nebo cd a přes START-Tento Počítač-Jednotka DVD RAM-potom pravým tlačítkem a vždycky tam byla možnost ULOŽIT. Tentokrát tam není.
Kolik je těch souborů. To by mělo být vidět po otevření pomocí Prozkoumat.
Nebo pomocí Totalcommanderu. V tom bych postupoval tak, že na jedné straně (třeba vlevo) v tom malém okénku navolil jednotku CD a v panelu (levém) se mi ukáže jeho obsah. Dám obrázek.
Jen starší verzi, aktuální je u výrobce (ghisler.com), já mám 7.50a, myslím že novější zatím není.
Mám pocit, že mu to tu vysvetľujete zbytočne. Ten, kto nevie zkopírovať súbory z CD do PC by si mal zavolať kamaráta, nech mu to urobí a vysvetlí aspoň tie najzákladnejšie veci. Takto kým sa tie súbory dostanú do PC, bude mať toto vlákno 8 km a aj tak bude výsledok ten istý. Už aj tak má z toho hlavu ako balón a o chvíľu tu bude dotaz: Nejde mi PC! Prečo?
Ach jo. To znamená, že ten CD je spustitelný, má tam autorun. Pak tam je nějaký program, který neznám, rozhodně to znamená, že obsah nejde přeposlat gmailem tak jak je, protože gmail nepustí exe soubory. Ty jsi někdy ten PacsView spustil, že? Psal jsi to aspoň. Co to dělalo?
Jinak se mi teď zdá, že to bude chtít pomocí nějakého vypalovacího programu udělat ISO obraz a poslat ten.
Co se stane, po dvoukliku na tu ikonku S01? Tam budou další soubory.
Jinak ten tTC je možná trochu jinak nakonfigurovaný, ale funkčně je to totéž. Zkusil bych tam najet na soubor s koncovkou txt (šipku dolů. nebo klik myší) a dal bych T3 a přečetl si, co se tam píše.
doplněno 25.06.10 18:42:Jinak, rozumím-li dobře, CD/DVD mechanika má písmeno D?
Tak nic.
V tejdnu si zajdu do Internetové kavárny a zeptám se tam. Všem moc děkuju.
Jo mechanika CD/DVD má písmeno D: .
Okopírovat pomocí například programu NERO (prostě vypalovacího programu) na čisté CD-R (vypalovací). To ovšem chce mít doma vypalovací mechaniku, ale možná by to udělali v té internetové kavárně.
To je od tebe moc hezký ale řekni mi jak to mám uložit?.?.?.?.? Uložení tady řeším od začááátku!.!.!
Nojo, nejlépe jako ISO obraz. Ale možná by stačilo to okopírovat jak to leži a běží, když to mám otevřené v tom TC, tak bych to tak využil. Asi bych to uložil na disk E. V pravém panelu v tom malém okénku bych dal E, po otevření bych šel do kořene (klepnul bych ma lomítko v tomtéž řádku, co je pto okénko s E) a dal bych F7. zadal bych název nové složky (třeba rentgen nebo jakkoli ) a potvrdil bych OK. Složka se vytvoří, dám enter, složka se otevře. Pak přejdy do levého panelu: postupně kliknu myší na jednotlivé složky či soubory (pravou nebo levou) a dám F5, potvrdím kopírováni a to dělám tak dlouho, dokud se vše nezkopíruje doprava. Ale nakonec bych stejně otevřel ten textový soubor, co mi poví, a taky bych otevřel tu složku, S01, co ní za soubory.
Všem přeju krásné sobotní ráno.
Tak sem před chvílí to CéDéčko přes Nero okopčil a vypálil a pošlu ho holt poštou . Všem děkuju za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.