Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční baterie acer aspire

Od: terana* odpovědí: 10 změna:

Mám dotaz, z ničeho nic se při vyjmutí napájecího kabelu ze sítě vypne notebook, baterie dosud držela perfektně, notebook mám teprve necelý rok bohužel záruční list jsem ztratila tak není možná reklamace. Můžete mi poradit jak postupovat jestli není chyba v nastavení apod.. Jedná se o Acer Aspire 5810T. Baterie měla výdrž až 8 hodin a najednou klekne hned jen co vyndám kabel z napájení. Děkuji Terana

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

K reklamaci záruční list nepotřebuješ. Klidně se obrať na prodejce s reklamací. Postačí to doklad o zaplacení.

terana*
hodnocení

Nemám ani doklad o zaplacení, stěhovala jsem se a někde jsem to ztratila všechno.

No ještě je tu možnost, že pokud mají elektronický prodejní systém a jste u nich registrovaný zákazník, vezmou vám NB ro reklamace i tak.

Pak se snad obrátit na servis ACER:

acer.cz/...

stig*
hodnocení

0x

Můžeš zkusit vyndat baterii a očistit kontakty... pokud to nepomůže tak je možná chyba někde v BIOSu, ale to by zase neklekla tak najednou...

hodnocení

0x

Vzhledem k vyrobcem udavane 6ti mesicni zarucni dobe na beterii si muzete po jednom roce..vite co..

Ocividne tech jen sest mesicu nesypou jen tak nahodou a pokud baterie klekne hned tipoval bych na dovarenou elektroniku v baterii a ne neco v pc...A je jeste moznost ze se baterie velmi prasackym pouzivanim odvarila a jiz neudrzi v sobe dostatecny vykon..

Take jak psali ocistit kontakty popripade mrknou zda baterie dobre drzi,...

Ale fakt to vypada na dovareni vzhledem k popisu soudim je to aqtomovy netbook co omrknout u nekoho z pratel zda nema napetove podobnou baterii a vyzkouset to s jinou..

mirdik
hodnocení

0x

prosim vás mám jenom otazku mam nota 5738g vydrz cca 3h mam ho 3 mesice a uz se mi snizuje baterka. Mam tam napsano 97% napájen ze sitě, nenabíjí se? tak že 3 % v haji :( . Asi jsem se staral špatně byl by někdo tak hodny a napsal a jak se nejlepe starat s baterkou jako co by se nemelo a naopak melo delat. dekuji mnohokrat.

stig*

Správně by se baterka měla nechat po každé úplně vybít a pak znovu nabít.. Pokud notebook moc nepřenášíte a leží jen na stole je lepší vyndat baterku a nechat notebook nabíjet rovnou ze sítě.. Co se týče toho, že vám windows zobrazuje, že máte 97% baterky, tak se mi to zdá divné.. zkuste nechat baterku nechat kompletně vybít a pak notebook nechat zase nabít na 100%.

Yeah kapacita klesa..netusim jak je kdo znaly el. spotreby...ale ja trochu z oboru svym zpusobem zasnu nad tim kolik energie se da chcemicky opakovane uskladnit a jake odbery lze na tak male clanky vylezt...

Existuji programy na rekalibraci baterie dokonce i biosy netbooku to umi ale ze by to bylo nejak spolehlive se na netu clovek nedohleda..

A jak bylo psano ja vetsinou mam moznost stavy takze baterii mam v tasce kdyz to tahnu nekam pryc...

stig*

Našel sem na internetu článek o tom jak se o baterii starat... ( korab.ic.cz/...

Hlavním požadavkem notebooku je jeho mobilita. Tedy výdrž baterie je rovno době , kterou můžete sním pracovat. Jak se co nejlépe k baterii chovat aby Vám co nejdéle vydržela?

Jak známo baterie je spotřební zboží :) alespoň pro výrobce, měla by vydržet 500 cyklů, poté její kapacita klesá. Před prvním použitím je potřeba baterii naformátovat. Proces formátování spočívá ve zhruba 2 až 3 cyklech nabití a opětovného vybití.

Nejčastěji se používají baterie LI-Ion a Li-Pol, které nesmíte vybít úplně. Tomu přechází výrobci tím, že se notebook při klesnutí na určitou mez cca 8% sami vypínají. Proto nedoporučuji notebook znovu zapínat.

Dbejte na to aby při nabíjení panovaly ideální podmínky. Tedy nenabíjejte u zdroje tepla, topení, přetopená místnost apd. Ideální teplota je 15 až 25 stupňů.

Používáte-li napájení ze sítě jako já :), není třeba vypínat či vyjímat baterii. Nynější notebooky mají v sobě ochranu proti přebíjení. Ovšem při neustálem používání notebooku na síti může dojít u baterie ke ztrátě kapacity. Proto doporučuji alespoň jednou týdně vytáhnout napájecí zdroj na nějakou tu hodinku ze zásuvky. Nechte baterii úplně vybít a opět nabít.

Kapacitu baterie lze znovu oživit opakováním formátování po pů roce. Někteří výrobci ASUS, Acer apd. nabízejí možnost kalibrace baterií pomocí softwaru.

mirdik
hodnocení

0x

ten článek si určo prečtu jinak tak jsem ji vybil na 7% zbytek je rezervni a znova na max nabil a je už je zase 100%. Momentálně jsem na dovolenej v HR budu tu 14 dni z notem na 90% nehnu tak jsme ji podle instrukcí vyndal. Dík za pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]