Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se souborem RAW?

Od: knopka* odpovědí: 6 změna:

Ahojky,dostala jsem mejlem soubor RAW *sok*,slyším o něm poprvé v životě *hi*,co s ním?Jak a čím ho otevřu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Raw je fotka z lepsiho fotaku, jen je bez jakyhkoli kompresi...neni nic ubraneho..pouzivaji to profi fotografove..

Takovy raw snimek muze mit treba 5Omb zatimco stejna fotka v Jpeg ma 4-6 mega..cisla jsou odhadem ale pro predstavu staci..

Jinak raw mi na winxp normalne kdysi otevrel prohlizec obrazku a faxu...

marenka*
hodnocení

0x

To je fotka z digitálu, někde jsem četla že snad na adobe by mělo něco být. *nevi*

hop®
hodnocení

0x

Nezpracovaný grafický formát (WIKI), teoreticky by to měla umět většina grafických programů, ale nemám vzorek abych vyzkoušel...

knopka*
hodnocení

Díky *palec*.Akorát se ted v tom patlám *smich*

Mě dělá RAW formám při 10 Mpx cca 12 Mega. Tento formát zobrazí, upraví a převede i na jpg free program Picasa. Začátečníkovi to stačí, pokročilí fotografoví mě budou asi kamenovat.

stahuj.centrum.cz/...

pepyk93*
hodnocení

0x

Pro zájemce více o tomto formátu v angličtině zde :

fileinfo.com/...

Je tam popis formátu a programy,ve kterých se dá otevřít...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]