Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozený disk?

Od: wellczech odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.. nejdřív jsem měl na notebooku Windows XP jednoho dne nenabootovaly protože chyběl nějaký soubor... řekl jsem si ok něco se stalo tak jsem místo nich nainstaloval na celý disk Linuxy Mint... bez problémů běžely asi týden, potom jedno ráno už ale nenaběhli, nejspíš chyběl nějaký soubor (byl poškozený)... něco s Grubem... tak sjem je rainstaloval... uběhlo dalších pár dní a je tu nová chyba... nepodaří se spustit nějaký X display manager : Slim (linux jde spustit jen v záchraném režimu s omezenou grafikou) Asi je tam taky nějaký poškozený soubor... Myslím že je to chyba HardDisku... je to možné? Nebo je to jen blbá náhoda a mám znovu reinstalovat? Už se mi do toho nechce... Je to HardDisk v Notebooku takže pokud odejde HDD tak celý notebook... Děkuji za odpovědi...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to disk v notebooku, takže když odejde disk tak je to stejné jako u počítače. Vyndá se disk. Na to tvé tvrzení jsi přišel jak?

Ano jsou různé testy na disky, nejlépe přímo od výrobce disku. Budou tam možná vadné sektory, formátem se přestanou používat a po čase se ukáží další... Toť má teorie

wellczech
hodnocení

Uvědomil jsem si to že se dá normálně vyndat až potom co jsem to napsal... no... a pokud jsou tam vadné sektory... nic softwarově nepomuže?...

ne. Pouze naformátovat, ale dalšímu poškození nezamezíš, pouze pak nebude disk využívat vadné sektory

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]