Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spam a viry?

Od: brunecova® odpovědí: 9 změna:

Při mazání @ se mi v kolonce Spam a viry zobrazila 7. Jak tomu mám rozumět, co to znamená? Jsou nějak škodlivé přeposlané @ označené FWD, kde je uvedeno třeba i 10 jmen? Pokud je neotvírám a smažu až za několid dní, mohou nějak škodit? Prosím, poraďte . Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Shrnutí: podezřelé maily neotvírat a na jejich přílohy neklikat, ale spamový koš kontrolovat, skutečně spam filtr není stoprocentní ani při vyřazování, ani při nevyřazování. (Tedy co není ve spamkoši, stále ještě může být spam a v extrémním případě i virus - ale virová kontrola by měla být spolehlivější než filtr na smamy.

doplněno 21.06.10 19:47:

Sorry, filtr na spamy. Jo a ta sedmička by měla znamenat, že ve složce spam je 7 (nepřečtených) mailů (patrně, ale ne nutně spamů).

hodnocení

Tak to budou asi ty nepřečtené. Někde jsem četla, že ty přeposlané maily se nemají otvírat,mohou tam prý být viry. Při mazání těchto mailů jako spam, mi tam právě naskočila ta 7. Reklamní mail tam mám pouze jeden. Děkuji.

Ano, jsou to nepřečtené. Ani to nečtěte a klikněte na "smazat spamy" a bude pokoj.

hodnocení

2x

Takže při mazání zavináčů kde? Pokud je to na web rozhraní emailu tak je ani nemáš v pc a jde jen o to že většinou je to zachycený spam aby tě neotravoval, viry to tolik nejsou, ale smazat to můžeš kdykoliv, většinou se to maže po určité době samo- na webu. Pokud v klientu tak musíš sama.

FW značí přeposlané maily. Pokud je tam 10 jmen tak jsi buď od někoho dostala další řetězový mail nebo nějakou blbost kterou přeposlal x lidem :)

hodnocení

Asi jsem se špatně vyjádřila. Při kliknutí na došlé maily se mi otevře EMAIL SEZNAM / Windows internet explorer /. Vlevo, jak je doručené, odeslané, je spam a viry. Tam mi naskočilo číslo 7 při mazání došlých mailů. Co to znamená? Takže přeposlané FW nejsou škodlivé? Otevírat, či ne?

Psal jsem ti co to znamená. Tedy přesně to co je tam napsané. Většinou jde o spamy, tedy neškodné reklamní maily.

FW mohou a nemusí být škodlivé. Pokud ti přijde od známého mail s anglickým textem a přílohou start.exe tak tomu budeš věřit? Pokud ano tak je to špatný. Jinak tomu normální člověk neuvěří a mailu s textem FW: blbinka a v textu nějaký vtipy tak to je neškodné. Říci FW nejsou škodlivé nelze, stejně jako když tam FW neni tak to nic neznamená, je to jen automatická pomůcka která se vloží při přeposlání...

marenka*

Já si vždycky to spam a viry otevřu a podívám se, copak tam je za maily. Někdy se stane, že čekám odpověď třeba z neznámého e-obchodu a ta mi spadne do spamu. Ale pokud tam vidím tohle:

Vincent Beadou : Re nabízíme produkt za snížená cena

tak to bez milosti smažu.

1234567*

Bez milosti! No ty seš drsná! Páni

marenka*

Jsem tak drsná holka, že mažu i miliony v loteriích, které mi chodili cca jednou týdně. *cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]